Найєма намагаються підкупити через інцидент з охоронцем делегата з’їзду Партії регіонів

6 Серпня 2012
13033
6 Серпня 2012
14:17

Найєма намагаються підкупити через інцидент з охоронцем делегата з’їзду Партії регіонів

13033
Журналіст вимагає назвати прізвища всіх фігурантів інциденту
Найєма намагаються підкупити через інцидент з охоронцем делегата з’їзду Партії регіонів

Журналісту «Української правди» Мустафі Найєму зробили «фінансову пропозицію, щоб залагодити конфлікт» щодо нападу на нього охоронця одного з делегатів з'їзду Партії регіонів. Про це він написав у своєму блозі.

 

«Вчора через одного з близьких мені друзів мені було зроблено фінансову пропозицію з метою залагодити конфлікт. Переконливе прохання не турбувати ні мене, ні моїх друзів і близьких подібними пропозиціями. Все, чого я вимагаю - назвати відповідні прізвища та імена», - пише Мустафа Найєм.

 

Журналіст звертає увагу на те, що вже минув тиждень відтоді, як стався інцидент з охоронцем делегату з'їзду Партії регіонів: «За цей час жоден член партії не виклав офіційну позицію щодо інциденту. При цьому я впевнений, що керівництву партії достовірно відомі імена та прізвища усіх осіб, які фігурували в інциденті. Сподіваюся, що фантазія фігурантів інциденту обмежиться вже зробленим пропозицією».

 

Також Мустафа Найєм нагадує, що у четвер, 9 серпня закінчується десятиденний термін перевірки органами прокуратури його заяви про злочин (ст. 171 і 296 КК України - умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста і хуліганство).

 

Нагадаємо, Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу Мустафи Найєма до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

2 серпня Мустафа Найєм заявив, що стало відомим прізвище делегата з'їзду Партії регіонів - Калетник Микола Миколайович.

 

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України звернулися до міністра МВС Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки і створили групу швидкого реагування на інцидент із Мустафою Найємом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13033
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
микола
4283 дн. тому
Грошей мустохве замало пропонують-100%!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду