Найєм готовий допомогти міліції знайти людей, які на нього напали

5 Вересня 2012
5777
5 Вересня 2012
19:20

Найєм готовий допомогти міліції знайти людей, які на нього напали

5777
І попросив Комітет свободи слова проконтролювати, як правоохоронці виконують свою роботу
Найєм готовий допомогти міліції знайти людей, які на нього напали

Журналіст «Української правди» і ведучий каналу ТВі Мустафа Найєм вимагає від Генпрокуратури дати відповідь, чи порушена кримінальна справа про перешкоджання журналістській діяльності під час інциденту, який стався з ним 30 липня. Про це він заявив на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації 5 вересня.

 

Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

«У мене є відповідь Дніпровського відділу міліції, в якій вони відмовили в порушенні кримінальної справи, - розповів Мустафа Найєм. - У своїй заяві я вказував, що народний депутат Віталій Хомутиннік знає людину, яка вчинила ці дії. Ця людина дзвонила мені з телефону пана Хомутинніка. Але правоохоронні органи не допитали пана Хомутинніка по суті. Також я вказав номери автомобілів, які були в цьому конфлікті, одна з них належить пану Калетнику (Миколі Миколайовичу. - ТК). У відповіді міліції вказано, що опитати з цього приводу пана Калетника було неможливо, оскільки за останнім місцем реєстрації він на даний час не проживає. І знайти його неможливо».

 

Мустафа Найєм пообіцяв знайти місце його проживання, і попросив, щоб Комітет з питань свободи слова та інформації простежив, щоб міліція опитала пана Калетника. «Я знаю цю людину, знаю, де вона працює, і можу допомогти правоохоронним органам», - запевнив журналіст.

 

Журналіст має намір звернутися до суду, але досі не знає, чи порушена кримінальна справа про перешкоджання журналістській діяльності, оскільки прокуратура досі не надала відповіді.

 

Члени Комітету вирішили звернутися до МВС і прокуратури із запитом, чи порушена кримінальна справа за ст. 171 Кримінального кодексу, чи були правомірними дії міліції у випадку відмови за ст. 296 (хуліганство) ККУ. «Треба вимагати у МВС пришвидшити з'ясування місцезнаходження власників двох автомобілів. Думаю, міліція дуже швидко може встановити, де вони насправді проживають. Також ми звернемося до УДО, щоб вони надали інформацію, які фірми охороняли з'їзд Партії регіонів і прізвища охоронців, які застосовували силу до Мустафи Найєма», - сказав голова Комітету Юрій Стець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5777
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду