Найєм хоче оприлюднити свідчення членів ПР, міліціонерів та працівників ДАІ у справі щодо його побиття

13 Серпня 2012
7627
13 Серпня 2012
10:19

Найєм хоче оприлюднити свідчення членів ПР, міліціонерів та працівників ДАІ у справі щодо його побиття

7627
Журналіст чекає на офіційну відповідь від прокуратури та МВС
Найєм хоче оприлюднити свідчення членів ПР, міліціонерів та працівників ДАІ у справі щодо його побиття

Журналіст та ведучий Мустафа Найєм хоче оприлюднити свідчення членів Партії регіонів, міліціонерів та працівників ДАІ, які були свідками нападу на нього одного з делегатів з'їзду. Про це він пише у блозі на «Українській правді».

 

Мустафа Найєм пише, що ще не отримав офіційної відповіді від прокуратури та МВС щодо результатів перевірки. Однак, 10 серпня ГУМВС України у місті Києві заявило, що Дніпровським райуправлінням міліції в місті Києві проведено перевірку обставин за заявою Мустафи Найєма щодо його побиття 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру (проспект Броварський, 15). За результатами перевірки, «жодних свідчень та доказів щодо грубого порушення громадського порядку або заподіяння Мустафі Найєму тілесних ушкоджень не здобуто. Опитані у ході перевірки очевидці, у тому числі й вказані самим Мустафою Найємом, свідчень про будь-які конфлікти між ним та іншими особами не надали».

 

 «І, як заявник, отримаю право ознайомитися з усіма матеріалами перевірки, в т.ч. з показаннями свідків - членів Партії регіонів, міліціонерів та працівників ДАІ. Я знаю, що я говорив правду і, якщо ця правда не буде почута, я хочу отримати і оприлюднити документально оформлену брехня всіх, хто був причетний до цієї події. Все це я буду робити не з бажання помститися і не з почуття особистої образи», - зазначив Мустафа Найєм.

 

Журналіст зазначає, що йому неприємно згадувати принизливе відчуття безпорадності, коли охоронці на його очах, у присутності міліції і співробітників ДАІ, неспішно стирали файли з його телефону: «Мене принижує думка, що десятки людей в найбільшій партії у країні знають імена та прізвища винуватців, але з почуття кругової поруки воліють боягузливо мовчати. Насправді, сама по собі ця ситуація не фатальна. Але в ній криється важливий симптом нашого часу. Те відчуття безсилля і приниження, яке пережив я, щодня і щохвилини відчувають мільйони інших українців. Не тому що їх повсюдно б'ють і матюкають. А тому що з приходом чинної влади все частіше і частіше перемагають жлобство, хамство і тваринні інстинкти. Все це відбувається не просто відкрито, а демонстративно і супроводжується мовчазним оскалом партії, який культивує вседозволеність на правах сили».

 

Нагадаємо, інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Міліція передала справу Мустафи Найєма до прокуратури, а прес-секретар президента Дарія Чепак тримає її на контролі.

 

2 серпня Мустафа Найєм заявив, що стало відомим прізвище делегата з'їзду Партії регіонів - Калетник Микола Миколайович.

 

Незалежна медіа-профспілка України та Національна спілка журналістів України звернулися до міністра МВС Віталія Захарченка та генерального прокурора України Віктора Пшонки і створили групу швидкого реагування на інцидент із Мустафою Найємом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7627
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
4274 дн. тому
Мустафа, не строй из себя барана! Ты же журналист, имеешь право на травматику. Слабо было пальнуть резиной по жирным сракам охранников, когда тебя прессовали при исполнении профессиональных обязанностей? Испугался ответственности? Хочешь воевать з бандитами, воюй не пиз--жем на блогах на второй день, а нажатием на курок, когда получаешь енакиевским кулаком в благородное свое лицо. Если у тебя лицо, а не баранья мордочка, естественно...
Вот так!
4275 дн. тому
Мало дали! Охрана ОБЯЗАНА любыми средствами обезопасить своего "ПОДЗАЩИТНОГО".Чурбан лез "выполнять свои обязанности" не согласовав действия с ОХРАНОЙ.За что и мало получил...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду