detector.media
10.10.2012 11:51
Міліція не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за «наїзд» на Мустафу Найєма
І знову порадила звертатися до прокуратури

Міліція провела перевірку заяви журналіста і телеведучого Мустафи Найєма щодо вчинення стосовно нього хуліганських дій невідомими особами на паркувальному майданчику поблизу Міжнародного виставкового центру, розташованого на Броварському проспекті в Києві 30 липня. У ході перевірки правоохоронці не знайшли достатніх підстав для відкриття кримінальної справи. Про це йдеться у відповіді міністра МВС Віталія Захарченка на депутатське звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця.

 

«У зв'язку з тим, що під час перевірки не отримано достатніх і об'єктивних даних, які б указували на факти грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства або заподіяння тілесних ушкоджень Найєму Мустафі-Масі, 10.08.2012 Дніпровським РУ відмовлено в порушенні кримінальної справи на підставі ч.2 (за відсутністю в діянні складу злочину) ст.6 (обставини, що виключають провадження в кримінальній справі) КПК України. Матеріали надіслано в прокуратуру для перевірки законності прийнятого рішення», - йдеться у листі Захарченка.

 

Водночас МВС інформує, що згідно із законодавством України досудове слідство у справах про злочини, передбачені с. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, провадиться слідчими прокуратури.

 

Нагадаємо, інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня поблизу Міжнародного виставкового центру, де проходив з'їзд Партії регіонів. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів відштовхувала журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень. Дніпровське райуправління міліції відмовило в порушенні кримінальної справи.

 

Як писала «Детектор медіа», прокуратура скасувала постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної справи» і зобов'язала міліцію провести повторну перевірку заяви пана Найєма.

 

На засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації Мустафа Найєм зазначав: «У своїй заяві я вказував, що народний депутат Віталій Хомутиннік знає людину, яка вчинила ці дії. Ця людина дзвонила мені з телефону пана Хомутинніка. Але правоохоронні органи не допитали пана Хомутинніка по суті. Також я вказав номери автомобілів, які були в цьому конфлікті, одна з них належить пану Калетнику (Миколі Миколайовичу. - ТК). У відповіді міліції вказано, що опитати з цього приводу пана Калетника було неможливо, оскільки за останнім місцем реєстрації він на даний час не проживає. І знайти його неможливо».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY