detector.media
05.09.2012 17:59
Юрій Стець хоче розібратися з Нацрадою
Яка проігнорувала засідання парламентського комітету

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець обурений тим, що члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення проігнорували засідання парламентського Комітету. «Прикро, але ситуація, коли відключали 5 канал з політичних мотивів, повторюється зараз телеканалом ТВі», - сказав він на засіданні 5 вересня, яке пройшло в режимі наради через відсутність кворуму. На засідання прийшли тільки представники опозиції: Юрій Стець, Віктор Уколов, Олена Кондратюк і Олександр Абдуллін.

 

На його думку, коли парламентським комітетом розглядається таке важливе питання, як вимкнення ТВі з кабельних мереж, повинен був прийти або голова, або члени Нацради, яка є регуляторним органом у телевізійній сфері. «Особливо це стосується тих членів Нацради, яких обрала Верховна Рада (це Микола Фартушний, Оксана Калетник, Ірина Опілат, Євген Баранов. - ТК)», - зауважив голова Комітету.

 

Він дав доручення юристам Комітету, щоб вони вивчили питання, яким чином народні депутати можуть вплинути на діяльність чи бездіяльність членів Нацради стосовно відключень ТВі. «Бо для всіх зрозуміло, що відбувається знищення каналу, де є інша точка зору, де чути голос опозиції, де стовідсотково без купюр говориться про те, що відбувається в країні», - зазначив Юрій Стець.

 

Нагадаємо, згідно з законом Верховна Рада може відкликати свої представників у Нацраді тільки в разі несхвалення її річного звіту про роботу. Як повідомив Юрій Стець, розгляд звіту Нацради заплановано на цьому пленарному тижні.

 

Представники кабельної мережі «Тріолан», яка першою вимкнула ТВі в 11 містах 20 липня, також на засідання Комітету не прийшли.

 

Як писала «Детектор медіа», Національна рада проведе моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі.

 

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах. За даними ТВі, понад 60 кабельних компаній протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» перевів ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

ТВі заявляє, що кабельники його вимикають під тиском Національної ради і її представників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY