Кабельники закликали Мін’юст не реєструвати Правила формування програмної послуги від Нацради

12 Вересня 2012
5206
12 Вересня 2012
19:38

Кабельники закликали Мін’юст не реєструвати Правила формування програмної послуги від Нацради

5206
Бо це спроба невмотивованого втручання в господарську діяльність провайдерів з боку Нацради
Кабельники закликали Мін’юст не реєструвати Правила формування програмної послуги від Нацради

Асоціація правовласників і постачальників контенту, асоціація «Західноукраїнська гільдія операторів кабельного телебачення», Спілка кабельного телебачення України звернулися до Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з проханням не реєструвати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення № 1260 від 29.08.2012 р. «Про затвердження Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги».

 

На думку експертів профільних асоціацій, згідно з п.7 ст.39 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», надання програмної послуги абоненту здійснюється на підставі угоди між абонентом і ліцензіатом (провайдером програмної послуги), укладеного відповідно до чинного законодавства. Повноваження Національної ради затверджувати Правила формування програмної послуги не передбачені ні законом «Про телебачення і радіомовлення», ні законом «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Визначення Правил формування програмної послуги, на думку кабельників, є спробою невмотивованого втручання в господарську діяльність провайдерів програмної послуги з боку Національної ради. Таким чином, Національна рада прагне вплинути на ринкові взаємовідносини операторів з абонентами і правовласниками програм, заявляють в асоціаціях.

 

«Не будучи стороною договірних відносин, Національна рада на власний розсуд збирається внести зміни до господарських угод операторів з абонентами і правовласниками телепрограм, що позбавляє глядача прав впливати на формування переліку програм оператора кабельного ТБ. Ми публічно звертаємося до Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з проханням не допустити обмеження прав глядача», - коментує рішення Нацради народний депутат Олена Бондаренко, президент Асоціації правовласників і постачальників контенту.

 

29 серпня Національна рада скасувала своє рішення № 1033 від 11 липня про включення цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги (УПП) та затвердила новий документ - «Правила формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги». Голова Нацради Володимир Манжосов підкреслив, що вимоги регулятора до провайдерів щодо розширення УПП цифровими телеканалами продовжують діяти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду