Нацрада не вказувала конкретних термінів на виконання рішення про розширення УПП

3 Серпня 2012
6600
3 Серпня 2012
18:24

Нацрада не вказувала конкретних термінів на виконання рішення про розширення УПП

6600
Нацрада не вказувала конкретних термінів на виконання рішення про розширення УПП

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у своєму рішенні про включення додатково до пакету універсальної програмної послуги (УПП) телеканалів, які здійснюють телемовлення у стандарті DVB-T2, не вказувала конкретних термінів на його виконання провайдерами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

 

У зв'язку з ухваленням 11 липня цього рішення значній кількості провайдерів доведеться закупити додаткове обладнання для забезпечення прийому та поширення програм «цифрових» мовників. «Розуміючи таку потребу», Нацрада не вказувала конкретних термінів.

 

«Незаперечним є той факт, що стрімкий розвиток технологій телебачення вимагає від провайдерів багатоканальних кабельних телемереж здійснення реальних кроків щодо модернізації їхніх мереж для забезпечення стабільної роботи компанії та її конкурентоспроможності на ринку надання послуг платного телебачення. Оскільки до 2015 року сигнал ефірного телевізійного мовлення поширюватиметься у цифровий спосіб, провайдери мають бути максимально підготовленими до надання послуг абонентам у повному обсязі», - заявили в Нацраді.

 

Забезпечення абонентам кабельних багатоканальних телемереж можливості перегляду програм УПП є вимогою закону «Про телебачення і радіомовлення», нагадує регулятор. Між тим, Національна рада підтримує ініціативи телевізійної галузі щодо необхідності законодавчого врегулювання визначення «універсальної програмної послуги».

 

Регуляторний орган наголошує, що він «відкритий до діалогу з індустрією з метою напрацювання виважених пропозицій до нової редакції профільного закону».

 

Асоціація правовласників і постачальників контенту раніше запропонувала Національній раді переглянути її рішення, оскільки воно призведе до монополізації кабельного ринку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6600
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду