Президент доручив Кабміну готувати поправки до закону про мовну політику – представник Януковича

7 Липня 2012
5333
7 Липня 2012
13:23

Президент доручив Кабміну готувати поправки до закону про мовну політику – представник Януковича

5333
Президент доручив Кабміну готувати поправки до закону про мовну політику – представник Януковича

Президент Віктор Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мовну політику для того, щоб, при необхідності, підготувати зміни до вже прийнятого закону. Про це повідомив депутат від фракції Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко, інформують «Українські новини».

 

За його словами, під час зустрічі з лідерами фракцій глава держави висловив жаль, що не були розглянуті поправки до законопроекту про мовну політику, багато з яких враховують рекомендації «Венеціанської комісії».

 

«Був присутній (на зустрічі) і представник Кабінету Міністрів. Він (Янукович) сказав: "Я вас прошу, щоб ви розглянули ці поправки, і, можливо, навіть внесли свій законопроект для того, щоб вдосконалити зміст прийнятого закону"», - повідомив пан Мірошниченко.

 

Юрій Мірошниченко також зазначив, що президент має намір вирішити, підписувати чи ні закон про мовну політику лише після ретельного правового аналізу документа.

 

При цьому він підкреслив, що Янукович і голова Верховної Ради Володимир Литвин не знали про те, що відбувалося в парламенті під час голосування за закон про мовну політику.

 

Юрій Мірошниченко зазначив, що президент скасував підсумкову прес-конференцію саме через події в Раді.

 

У свою чергу депутат Ради Олег Ляшко заявив, що голосування по закону про мовну політику було спланованою акцією при згоді президента, оскільки, за його словами, ініціатором розгляду парламентом цього документа виступив голова фракції Партії регіонів у Раді Олександр Єфремов.

 

Верховна Рада ухвалила закон «Про засади державної мовної політики» 3 липня 248 голосами «за». Станом на 6 липня 11 народних депутатів відкликали свої голоси «за», троє - додали голоси «за».

 

Закон було ухвалено в редакції першого читання, незважаючи на те, що до нього було подано понад 1000 поправок і тривав його розгляд у комітеті, про що після погоджувальної ради заявляв журналістам Володимир Литвин. Крім того голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин нібито пообіцяв опозиції не підписувати закон у жодному разі. Але пізніше прес-служба спікера повідомила, що жодних нарад з приводу мовного закону Володимир Литвин не проводив, а підписання документу можливе лише за умов чіткого дотримання норм закону про регламент, який містить чітку процедуру розгляду законопроектів та їх підготовки на підпис керівникові парламенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5333
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду