Платити за перегляд фільмів в інтернеті готові 12,6% користувачів

24 Липня 2012
9992
24 Липня 2012
15:49

Платити за перегляд фільмів в інтернеті готові 12,6% користувачів

9992
Платити за перегляд фільмів в інтернеті готові 12,6% користувачів

80,3% українських інтернет-користувачів не готові заплатити за перегляд нового хорошого фільму або чогось настільки ж цікавого в інтернеті. Про це свідчать дані онлайн-опитування, яке для «Детектор медіа» провела компанія iVOX.

 

65% з 80% респондентів заявили, що знайдуть спосіб подивитися фільм безкоштовно, 15% готові заплатити, але не за інтернет-перегляд, а за DVD чи за квиток у кінотеатр.

 

12,6% опитаних готові заплатити гроші за онлайн-перегляд, але для більшості з них - 10,8% - принциповою є ціна: вони не готові викладати більше 20 грн за доступ до однієї одиниці контенту.

 

Ставлення до платного перегляду в інтернеті  майже не залежить від віку респондентів. Серед чоловіків відсоток готових платити вищий від показнику жінок на три відсоткових пункти для варіанту «до 20 грн», на один - для варіанту «21 - 40 грн». 

 

Розмір населеного пункту та статок мають суттєвіше значення. Так, найбільшу готовність платити виявили люди з високим рівнем доходу. З людей, котрі визначили свій дохід як «Можу дозволити все, окрім дорогих товарів, як квартира чи будинок», варіант «до 20 грн» обрали 23,8%, варіант «понад 20 грн» - 4,8%. З тих, хто заявляє, що може дозволити собі будь-які придбання (їх у вибірці лише 7), варіант «до 20 грн» обрали 30,2%.   

 

Чим менше місто, тим менша й готовність людей сплачувати за перегляд фільмів в інтернеті. Виняток - населені пункти до 50 тис. жителів. Вочевидь, це пов'язано з тим, що в невеликих містах і селищах у людей менше можливостей для традиційного перегляду, таких як похід у кіно чи купівля диску.

 

 

 

 

У травні медійний холдинг «Медіа Група Україна» оголосив про запуск інтернет-відеосервісу Oll.tv. Сервіс надає безкоштовний та платний доступ до ліцензійного відео, у тому числі художніх фільмів. За словами маркетинг-директора проекту Сергія Гапоченка, протягом перших двох місяців роботи платним переглядом фільмів користувачі цікавляться «очікувано погано»: зафіксовано кілька десятків переглядів. Наразі у бібліотеці сервісу є фільми «Білосніжка. Помста гномів» (2012), «Дуже небезпечна штучка» (2012), «Війна богів: безсмертні» (2011) та інші нові і класичні стрічки.

 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

Українців найбільше цікавить розважальне відео в інтернеті

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті

Найякіснішими новинами назвали ТСН і «Факти»;

Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами;

Інтернет-користувачі найкраще знають, де виходять «Інтерни», «Свати» й «Татусеві дочки»;

Інтернет-користувачі найкраще знають проекти буднів «1+1» і СТБ;

Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу - «Х-фактор» (опитування);

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/) наприкінці червня 2012 року. Вибірка становить 624 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Метод - CAWI. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9992
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду