Українців найбільше цікавить розважальне відео в інтернеті

1 Червня 2012
6325
1 Червня 2012
13:10

Українців найбільше цікавить розважальне відео в інтернеті

6325
Українців найбільше цікавить розважальне відео в інтернеті

Інтернет-користувачі частіше за все переглядають в інтернеті розважальне відео. 47% опитаних надали перевагу цьому типу відео, відповідаючи на питання «Яке відео в інтернеті ви дивитеся найчастіше?» Онлайн-опитування для «Детектор медіа» провела компанія iVOX.

 

Другим за популярністю є пізнавальне відео (23%), майже такий же інтерес привертає до себе новинне відео (22%). Освітнє відео (відеоуроки, майстер-класи тощо) привертає до себе увагу рідше за інші відеоматеріали (5%).

 

Прихильність до того чи іншого типу відео залежить від віку користувачів. Розважальне відео цікавить молодь 16-29 років ще більше за середній показник (майже 60%). Тоді як для інтернет-користувачів віком 45-59 років найбільший інтерес являють собою пізнавальні матеріали, а новинне відео є більше цікавим за розважальне.

 

Новинне відео більш популярне на Заході країни і в невеликих містах, тоді як на Сході частіше (у порівнянні із Заходом) дивляться розважальне відео.

 

 

 

 

 

 

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися тут (файл .xls).

 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті

Найякіснішими новинами назвали ТСН і «Факти»;

Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами;

Інтернет-користувачі найкраще знають, де виходять «Інтерни», «Свати» й «Татусеві дочки»;

Інтернет-користувачі найкраще знають проекти буднів «1+1» і СТБ;

Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу - «Х-фактор» (опитування);

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/) наприкінці квітня 2012 року. Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду