detector.media
24.07.2012 15:49
Платити за перегляд фільмів в інтернеті готові 12,6% користувачів

80,3% українських інтернет-користувачів не готові заплатити за перегляд нового хорошого фільму або чогось настільки ж цікавого в інтернеті. Про це свідчать дані онлайн-опитування, яке для «Детектор медіа» провела компанія iVOX.

 

65% з 80% респондентів заявили, що знайдуть спосіб подивитися фільм безкоштовно, 15% готові заплатити, але не за інтернет-перегляд, а за DVD чи за квиток у кінотеатр.

 

12,6% опитаних готові заплатити гроші за онлайн-перегляд, але для більшості з них - 10,8% - принциповою є ціна: вони не готові викладати більше 20 грн за доступ до однієї одиниці контенту.

 

Ставлення до платного перегляду в інтернеті  майже не залежить від віку респондентів. Серед чоловіків відсоток готових платити вищий від показнику жінок на три відсоткових пункти для варіанту «до 20 грн», на один - для варіанту «21 - 40 грн». 

 

Розмір населеного пункту та статок мають суттєвіше значення. Так, найбільшу готовність платити виявили люди з високим рівнем доходу. З людей, котрі визначили свій дохід як «Можу дозволити все, окрім дорогих товарів, як квартира чи будинок», варіант «до 20 грн» обрали 23,8%, варіант «понад 20 грн» - 4,8%. З тих, хто заявляє, що може дозволити собі будь-які придбання (їх у вибірці лише 7), варіант «до 20 грн» обрали 30,2%.   

 

Чим менше місто, тим менша й готовність людей сплачувати за перегляд фільмів в інтернеті. Виняток - населені пункти до 50 тис. жителів. Вочевидь, це пов'язано з тим, що в невеликих містах і селищах у людей менше можливостей для традиційного перегляду, таких як похід у кіно чи купівля диску.

 

 

 

 

У травні медійний холдинг «Медіа Група Україна» оголосив про запуск інтернет-відеосервісу Oll.tv. Сервіс надає безкоштовний та платний доступ до ліцензійного відео, у тому числі художніх фільмів. За словами маркетинг-директора проекту Сергія Гапоченка, протягом перших двох місяців роботи платним переглядом фільмів користувачі цікавляться «очікувано погано»: зафіксовано кілька десятків переглядів. Наразі у бібліотеці сервісу є фільми «Білосніжка. Помста гномів» (2012), «Дуже небезпечна штучка» (2012), «Війна богів: безсмертні» (2011) та інші нові і класичні стрічки.

 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

Українців найбільше цікавить розважальне відео в інтернеті

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті

Найякіснішими новинами назвали ТСН і «Факти»;

Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами;

Інтернет-користувачі найкраще знають, де виходять «Інтерни», «Свати» й «Татусеві дочки»;

Інтернет-користувачі найкраще знають проекти буднів «1+1» і СТБ;

Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу - «Х-фактор» (опитування);

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/) наприкінці червня 2012 року. Вибірка становить 624 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Метод - CAWI. Статистична похибка не перевищує 3,1%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY