Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм – замало

29 Серпня 2011
10818
29 Серпня 2011
11:54

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм – замало

10818
Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм – замало

Українські телеглядачі перенаситилися талант-шоу, реаліті та іншими розважальними проектами, а також фільмами-серіалами. Такий висновок випливає з результатів дослідження, проведеного для «Детектор медіа» компанією iVOX. Опитування* здійснене методом онлайн-інтерв'ю, тож його результати є релевантними для тих осіб, які користуються інтернетом. 

 

Понад 50% опитаних вважають, що розважальних програм на українському телебаченні забагато, і лише 5% - що їх замало.

 

Достатньо телеглядачам новин, гумору і сатири, інформаційно-публіцистичних проектів, художніх фільмів і музики (понад 50% дістав варіант відповіді «таких програм достатньо»).

 

Водночас, на думку українців, нашому телепростору бракує документальних фільмів, дитячих програм і мультиків,  а також програм, присвячених мистецтву (понад 40% - «мені бракує таких програм», і це найпопулярніший варіант відповіді).

 

Швидше бракує місцевої інформації: 40% - «мені бракує таких програм», 43% - «таких програм достатньо».

 

Однозначно не вистачає пізнавальних, науково-популярних програм: 66% - «мені бракує таких програм».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Є деякі розбіжності у тематичних вподобаннях глядачів залежно від віку і статі.

 

Новини та інформаційно-публіцистичні проекти цікавлять чоловіків і осіб старшого віку більше, ніж жінок і молодь. Спортивні програми - швидше, чоловіків, ніж жінок, тоді як проектів про культуру і мистецтво жінкам бракує більше, ніж чоловікам (46,3% проти 36,7%). Те ж саме стосується дитячого продукту. Художніх фільмів найбільше бракує молоді (16-29 років), документальних - чоловікам і людям старшої вікової групи.

 

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися тут

 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX  встановили, що:

 

70% українців переглядають телепрограми в інтернеті;

 

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті;

 

76,2% українців цікавляться можливістю читати пресу та новини за допомогою цифрових носіїв.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX  (http://ivoxgolos.com.ua/). Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10818
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ммг
4628 дн. тому
"Нагадаємо, раніше «Телекритика» та iVOX встановили, що: 70% українців переглядають телепрограми в інтернеті"; Не так-- а лише 2 з 3 КОРИСТУВАЧІВ інтернут -- переглядають програми в інтернеті
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду