Стець скликає позачергове засідання Комітету свободи слова, щоб розглянути ситуацію на ТВі

12 Липня 2012
6675
12 Липня 2012
16:39

Стець скликає позачергове засідання Комітету свободи слова, щоб розглянути ситуацію на ТВі

6675
Хоча народні депутати зараз на канікулах
Стець скликає позачергове засідання Комітету свободи слова, щоб розглянути ситуацію на ТВі

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець має намір скликати позачергове засідання комітету 17 липня у зв'язку з перевіркою телеканалу ТВі податківцями. Про це він повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

«Я хочу скликати позачергове засідання Комітету у вівторок, 17 липня, де єдиним питанням буде розгляд ситуації навколо каналу ТВі і порушення кримінальної справи стосовно генерального директора каналу Миколи Княжицького. Цей телеканал підтримує іншу точку зору, ніж влада, і я цю ситуацію сприймаю як прямий тиск на незалежне ЗМІ і зачистку владою, яку вона робить вже протягом двох років», - сказав Юрій Стець.

 

Наразі Верховна Рада перебуває на літніх канікулах, остання, 11-та, сесія шостого скликання має розпочатися 4 вересня.

 

Як писала «Детектор медіа», податкова міліція міста Києва порушила кримінальну справу проти генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького. Зранку 12 липня до офісу телерадіокомпанії «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) прийшли п'ятеро співробітників податкової міліції з постановою суду про виїмку документів. Податківці вважають, що телеканал недоплатив державі податків через неправильне формування кредиту з податку на додану вартість.

 

Нагадаємо, 26 квітня телеканал ТВі заявив, що співробітники податкової міліції почали тероризувати осіб, які надають або надавали послуги телеканалу. За два тижні до того генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив в ефірі про тиск на телеканал з боку податкових органів, оскільки на канал прийшла чергова податкова перевірка, попри те, що кілька місяців тому канал уже перевіряли. Податкова тоді пояснила, що перевірка проводиться на вимогу слідчого райуправління МВС України.

 

27 квітня прес-служба ДПС у місті Києві повідомила, що «податківці встановили, що телеканал скористався послугами конвертаційно-транзитного угрупування на суму понад 2,2 млн. грн». За даними ДПС, п'ять підприємців, які працюють у ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі) сформували валові витрати товариству шляхом здійснення операцій з надання послуг по обробці інформаційного матеріалу, консультаційних послуг з питань комерційної діяльності, консультаційних послуг зі створення відеоархіву, послуг з використання матеріалів і фінансових ресурсів на загальну суму 5 млн 494 тис. грн.

 

При цьому, нагадаємо, податкова заявила, що припиняє перевірки ЗМІ на час виборчої кампанії починаючи вже з другого кварталу 2012 року, який розпочався 1 квітня.

 

Навесні податкова, нагадаємо, в межах кримінальної справи вилучила обладнання і документи в чотирьох кінопрокатних і постпродакшн-компаній Богдана Батруха. Причина - розбіжності в питаннях оподаткування ПДВ фільмокопій, що завозяться в Україну.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6675
Читайте також
19.04.2012 08:08
Тетяна Світлик, Даша Гришаніна, «Україна молода»«Україна молода»
24 764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду