Прокуратура поки не порушувала кримінальної справи за заявою Ландіка

30 Червня 2012
10938
30 Червня 2012
12:28

Прокуратура поки не порушувала кримінальної справи за заявою Ландіка

10938
Нині здійснюється перевірка на підставі статті 97 Кримінального кодексу
Прокуратура поки не порушувала кримінальної справи за заявою Ландіка

Прокуратура Печерського району Києва проводить перевірку фактів за заявою депутата від Партії регіонів Романа Ландіка. Жодних процесуальних рішень прокуратурою Печерського району з цього приводу не приймалося, кримінальна справа не порушувалася. По це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

Перевірка здійснюється на підставі статті 97 Кримінального кодексу, що передбачає обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду.

 

Як зазначається у повідомленні прес-служби, прокуратура Києва наголошує на принциповій позиції по відношенню до гарантування та захисту прав журналістів і свободи слова в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», після того, як прокуратура розпочала перевірку за заявою народного депутата Володимира Ландіка, шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна виїхала за межі України. Вона перконана, що заява Ландіка – лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто». За словами Соні Кошкіної, вона не має наміру повертатися до України, доки не переконається, що їй, її колегам, друзям і партнерам не загрожує небезпека. Також шеф-редактор сказала, що готує відкрите звернення до президента України і генерального прокурора України щодо тиску на LB.ua. Якщо на нього реакції не буде, Соня Кошкіна планує просити політичного притулку для себе, своїх партнерів і друзів.

 

За інформацією джерел ТК, Соня Кошкіна перебуває зараз на відпочинку в Італії з двома своїми подругами, одна з яких постійно мешкає в цій країні. Поїздка планувалася кілька місяців тому.

 

Нагадаємо, 27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району щодо перевірки за зверненням Володимира Ландіка фактів вчинення відносно нього злочину за статтею 163 Кримінального кодексу України. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін. Заява пана Ландіка стосується публікації LB.Ua  «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах» (18 листопада 2011 року). Зокрема, у  ній подано світлину фотографа видання Макса Левіна, який зафіксував у сесійній залі Верховної Ради SMS-листування пана Ландіка про судовий процес над його сином.

 

Сам Володимир Ландік наголошує, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua. і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10938
Читайте також
19.07.2012 08:55
Артем Біденко, «Блоги. Українська правда»
21 628
18.07.2012 08:57
Соня Кошкина, LB.ua
19 736
09.07.2012 08:59
Ірина Узлова, «Україна молода»
20 108
30.06.2012 23:15
Ольга Червакова, Korrespondent.Net
32 326
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду