Ландік наполягав на розгляді його заяви щодо LB.ua – прокуратура

18 Липня 2012
10084
18 Липня 2012
16:16

Ландік наполягав на розгляді його заяви щодо LB.ua – прокуратура

10084
Він просив прокуратуру прийняти процесуальне рішення за його заявою від 21 червня 2012 року
Ландік наполягав на розгляді його заяви щодо LB.ua – прокуратура

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік наполягає на розгляді своєї заяви та прийнятті прокуратурою процесуального рішення за фактом порушення таємниці його листування. Про це повідомила прес-секретар прокурора Києва Мирослава Мушка, пише «Обком» з посиланням на УНІАН.

 

Мирослава Мушка зазначила, що, дійсно, в ЗМІ зі слів редактора інтернет-видання інформаційного порталу LB.ua була інформація про примирення сторін зазначеного конфлікту.

 

«Однак після цього до прокуратури надійшла заява від народного депутата, у якій він просив прийняти процесуальне рішення за попередньою заявою від 21 червня 2012 року. А тому, відповідно до вимог законодавства, прокуратурою Печерського району Києва проведена перевірка, за результатами якої порушено кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування та недоторканності приватного життя », - сказала речник прокуратури.

 

При цьому вона зазначила, що ця справа не є справою приватного обвинувачення. Сам Володимир Ландік у коментарі «Детектор медіа» сказав: «Це не особиста справа і не особисті стосунки. Бо після написання мною заяви, що я не маю претензій до Соні Кошкіної, уже б її закрили. Тут ідеться про порушення конституційних прав на таємницю листування і про втручання в особисте життя. Є моя заява чи нема - не важливо. Я вчора наголосив на позачерговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації, що не маю претензій до Кошкіної, і зараз не відмовляюся від своїх слів», - сказав пан Ландік.

 

18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування депутата Володимира Ландіка.

 

Справа була порушена за результатами перевірки заяви пана Ландіка від 21 червня, в якому йдеться про порушення його особистих прав, гарантованих Конституцією України, і необхідності прийняття рішення відповідно до Кримінального кодексу України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10084
Читайте також
31.07.2012 18:12
Пріска Орсонно, Оксана Романюк, «Репортери без кордонів», для «Детектор медіа»
20 578
19.07.2012 08:31
Мустафа Найем, «Блоги. Українська правда»
31 021
19.07.2012 08:19
Соня Кошкина, «Українська правда»
30 464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду