detector.media
30.06.2012 12:28
Прокуратура поки не порушувала кримінальної справи за заявою Ландіка
Нині здійснюється перевірка на підставі статті 97 Кримінального кодексу

Прокуратура Печерського району Києва проводить перевірку фактів за заявою депутата від Партії регіонів Романа Ландіка. Жодних процесуальних рішень прокуратурою Печерського району з цього приводу не приймалося, кримінальна справа не порушувалася. По це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

Перевірка здійснюється на підставі статті 97 Кримінального кодексу, що передбачає обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини і порядок їх розгляду.

 

Як зазначається у повідомленні прес-служби, прокуратура Києва наголошує на принциповій позиції по відношенню до гарантування та захисту прав журналістів і свободи слова в Україні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», після того, як прокуратура розпочала перевірку за заявою народного депутата Володимира Ландіка, шеф-редактор порталу LB.ua Соня Кошкіна виїхала за межі України. Вона перконана, що заява Ландіка – лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто». За словами Соні Кошкіної, вона не має наміру повертатися до України, доки не переконається, що їй, її колегам, друзям і партнерам не загрожує небезпека. Також шеф-редактор сказала, що готує відкрите звернення до президента України і генерального прокурора України щодо тиску на LB.ua. Якщо на нього реакції не буде, Соня Кошкіна планує просити політичного притулку для себе, своїх партнерів і друзів.

 

За інформацією джерел ТК, Соня Кошкіна перебуває зараз на відпочинку в Італії з двома своїми подругами, одна з яких постійно мешкає в цій країні. Поїздка планувалася кілька місяців тому.

 

Нагадаємо, 27 червня до редакції LB.ua надійшов запит прокуратури Печерського району щодо перевірки за зверненням Володимира Ландіка фактів вчинення відносно нього злочину за статтею 163 Кримінального кодексу України. Прокуратура цікавиться, чи працювали в листопаді 2011 року в редакції LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), Олег Базар і Макс Левін. Заява пана Ландіка стосується публікації LB.Ua  «Ландік-старший рятує сина з допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах» (18 листопада 2011 року). Зокрема, у  ній подано світлину фотографа видання Макса Левіна, який зафіксував у сесійній залі Верховної Ради SMS-листування пана Ландіка про судовий процес над його сином.

 

Сам Володимир Ландік наголошує, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua. і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY