МЗС вимагає публічних вибачень від польських радіоведучих, які непристойно жартували про українок

22 Червня 2012
6353
22 Червня 2012
11:14

МЗС вимагає публічних вибачень від польських радіоведучих, які непристойно жартували про українок

6353
МЗС не може закривати очі на образу честі й гідності українців
МЗС вимагає публічних вибачень від польських радіоведучих, які непристойно жартували про українок

Міністерство закордонних справ України вимагає публічних вибачень від польських журналістів, які непристойно жартували про українських жінок в ефірі польського радіо Eska Rock. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС.

 

«МЗС не може закривати очі на появу в польському медіапросторі неприпустимих висловлювань, які ображають честь і гідність українців, різко дисонуючи із конструктивним духом двосторонньої взаємодії», - йдеться в заяві.

 

Саме такий інцидент, на думку МЗС, відбувся у прямому ефірі польського радіо Eska Rock 12 червня цього року, коли ведучі однієї з розважальних програм «дозволили собі вкрай принизливі висловлювання на адресу українців, що є неприйнятним для будь-якої цивілізованої людини та для демократичного суспільства, в якому не мало б бути місця публічним образам чи дискримінації за етнічною ознакою».

 

Такі висловлювання є особливо недоречними у той період, коли Україна та Польща успішно приймають фінальну частину Євро-2012, вважають в МЗС.

 

Міністерство вимагає публічних вибачень авторів некоректних висловлювань та висловлює переконання, що «польська сторона вживе вичерпних заходів з метою адекватного реагування та недопущення подібних ситуацій у майбутньому».

 

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Куба Воєвудський і Міхал Фігурський дозволили собі такі висловлювання:

 

«Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?

Фігурський: Що?

Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...

Фігурський: Ти копнув собаку?

Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх)

Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не прийшло в голову. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.

Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх)

Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.

Воєвудський: Е-е.. я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6353
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду