detector.media
22.06.2012 11:14
МЗС вимагає публічних вибачень від польських радіоведучих, які непристойно жартували про українок
МЗС не може закривати очі на образу честі й гідності українців

Міністерство закордонних справ України вимагає публічних вибачень від польських журналістів, які непристойно жартували про українських жінок в ефірі польського радіо Eska Rock. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС.

 

«МЗС не може закривати очі на появу в польському медіапросторі неприпустимих висловлювань, які ображають честь і гідність українців, різко дисонуючи із конструктивним духом двосторонньої взаємодії», - йдеться в заяві.

 

Саме такий інцидент, на думку МЗС, відбувся у прямому ефірі польського радіо Eska Rock 12 червня цього року, коли ведучі однієї з розважальних програм «дозволили собі вкрай принизливі висловлювання на адресу українців, що є неприйнятним для будь-якої цивілізованої людини та для демократичного суспільства, в якому не мало б бути місця публічним образам чи дискримінації за етнічною ознакою».

 

Такі висловлювання є особливо недоречними у той період, коли Україна та Польща успішно приймають фінальну частину Євро-2012, вважають в МЗС.

 

Міністерство вимагає публічних вибачень авторів некоректних висловлювань та висловлює переконання, що «польська сторона вживе вичерпних заходів з метою адекватного реагування та недопущення подібних ситуацій у майбутньому».

 

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Куба Воєвудський і Міхал Фігурський дозволили собі такі висловлювання:

 

«Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?

Фігурський: Що?

Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...

Фігурський: Ти копнув собаку?

Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх)

Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не прийшло в голову. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.

Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх)

Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.

Воєвудський: Е-е.. я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY