Польське радіо Eska Rock заплатить $22 тис. за образу українок

1 Серпня 2012
8701
1 Серпня 2012
11:30

Польське радіо Eska Rock заплатить $22 тис. за образу українок

8701
Висловлювання ведучих були образливими, особливо в контексті Євро-2012
Польське радіо Eska Rock заплатить $22 тис. за образу українок

Польське радіо Eska Rock оштрафоване на 75 тисяч злотих (близько $22,4 тис.) за поширення образливих і дискримінаційних висловлювань про українок. Про це повідомляє УНІАН.

 

Згідно з повідомленням прес-служби Національної ради з радіо й телебачення Польщі, відповідне рішення було прийняте 30 липня.

 

У повідомленні зазначається, що всього на висловлювання ведучих Міхала Фігурського і Якуба (Куби) Воєвудського надійшло 23 скарги.

 

Голова Ради Ян Дворак, котрий одноосібно визначив покарання для радіостанції, у своєму рішенні відзначив, що висловлювання ведучих програми Poranny WF Куби Воєвудського та Міхала Фігурського були «образливими та дискримінаційними» як для українців, так і жінок загалом, та «могли бути сприйняті як заклик до ненависті». «Особливо, в контексті Євро-2012, котрий в цей час спільно організовували Польща з Україною», - відзначив він, зауваживши, що їхні слова нашкодили «суспільним інтересам».

 

Нацрада Польщі нагадала, що максимальне фінансове покарання, яке вона може накласти на порушника, є 50% річної оплати за ліцензію на мовлення, що у випадку Eska Rock становить 95 тисяч злотих.

 

Нагадаємо, під час програми на радіо Eska Rock 12 червня польські журналісти Куба Воєвудський і Міхал Фігурський дозволили собі некоректні висловлювання. 22 червня Eska Rock у прямому ефірі попросила вибачення в громадянок України за непристойні жарти ведучих. 25 червня радіостанція вирішила закрити ранкову програму Poranny WF.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8701
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду