Попов випередив Королевську за кількістю «джинси»

26 Квітня 2012
11337
26 Квітня 2012
16:34

Попов випередив Королевську за кількістю «джинси»

11337
Дані моніторингу ІМІ
Попов випередив Королевську за кількістю «джинси»

Більше половини політичних замовних матеріалів в загальнонаціональних виданнях стосуються діяльності Київської міської державної адміністрації та її голови Олександра Попова. Про це свідчить моніторинг «джинси» та неналежного маркування рекламних матеріалів, що проводить Інститут масової інформації (ІМІ), повідомляє сайт ІМІ.

 

67% політичної «джинси» та 50% неналежно маркованих політичних матеріалів розміщені на користь КМДА та Олександра Попова. Решта - на користь Наталії Королевської, Олеся Довгого, Громадського форуму Києва та руху «За Троєщину».

 

 


 

 

Зокрема, експерти ІМІ протягом трьох останніх місяців спостерігають тенденцію, що газета «Факты» замовні матеріали розміщує без маркування, а газета «Сегодня» розміщує їх у рубриках «Точка зору» чи «Офіційно», які є прирівняні редакцією до рекламних.

 

 


 

 

Експерти ІМІ виділяють такі ознаки замовності: матеріал відстоює інтереси однієї сторони, цілком або майже ідентичний матеріал надрукований в інших ЗМІ, експертами є особи, які некомпетентні коментувати подію або процес, безпідставно акцентується увага лише на позитивних або негативних характеристиках суб'єкта.

 

Моніторинг 6 загальнонаціональних видань «Факты», «Сегодня», «Корреспондент», «Экономические известия», «Коментарі» та «Український тиждень» проводиться Інститутом масової інформації (ІМІ) за підтримки «Інтерньюз-Нетворк».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11337
Читайте також
20.02.2012 17:41
Наталія Виговська, для «Детектор медіа»
54 004
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду