У «Фактах» і «Сегодня» вийшли однакові матеріали про Попова

30 Березня 2012
5106
30 Березня 2012
14:18

У «Фактах» і «Сегодня» вийшли однакові матеріали про Попова

5106
У «Фактах» і «Сегодня» вийшли однакові матеріали про Попова

Дві щоденні газети «Факты и комментарии» та «Сегодня» 24 березня розмістили у суботніх номерах ідентичні матеріали про голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Про це свідчить моніторинг «джинси» та неналежного маркування, який проводить Інститут масової інформації.

 

Експерти відзначають, що в газеті «Сегодня» матеріал стоїть у рубриці «Точка зрения», яку газета самовільно прирівняла до рекламних, а у «Фактах» ідентичний матеріал взагалі не марковано.

 

 


 

 

На думку експертів ІМІ, що проводять моніторинг, ці матеріали мають ознаки рекламних.

 

У газеті «Сегодня» цей рекламний матеріал про наміри голови КМДА скоротити кількість підрозділів та їхніх керівників в адміністрації розміщений за підписом «Игорь Селинин», у «Фактах» - «Игорь Кравец», і пошук таких імен в інтернеті не видає журналістів з такими іменами.

 

 


 

 

В обох виданнях процитовано одну й ту ж фразу Попова: «Каждый департамент, каждый госслужащий КГГА должны иметь четко очерченный фронт личной ответственности. Система городской власти должна стать прозрачной и понятной, а ее главным приоритетом - благополучие киевлян. Оптимизация структуры городской власти предусматривает, в первую очередь, сокращение руководителей и заместителей руководителей управлений и отделов. После таких нововведений Киев сможет усилить роль общественности в управлении городом, создать жителям возможность контролировать работу столичной власти и коммунальных служб».

 

В УНІАНІ ця ж інформація розміщена 21 березня як повідомлення прес-служби КМДА, що теж, на думку ІМІ, свідчить про можливо замовний характер публікації.

 

Як показав моніторинг, кількість випадків як прямої «джинси», так і неналежно маркованих рекламних матеріалів з приводу діяльності Олександра Попова за останній місяць зросла.

 

Іншим лідером з розміщення рекламних матеріалів в українській пресі, за даними ІМІ, є Наталія Королевська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5106
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь Селинин(Кравец)
4418 дн. тому
а почему в КП не напечатали? часть аудитории дебилов осталась необработанной:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду