detector.media
26.04.2012 16:34
Попов випередив Королевську за кількістю «джинси»
Дані моніторингу ІМІ

Більше половини політичних замовних матеріалів в загальнонаціональних виданнях стосуються діяльності Київської міської державної адміністрації та її голови Олександра Попова. Про це свідчить моніторинг «джинси» та неналежного маркування рекламних матеріалів, що проводить Інститут масової інформації (ІМІ), повідомляє сайт ІМІ.

 

67% політичної «джинси» та 50% неналежно маркованих політичних матеріалів розміщені на користь КМДА та Олександра Попова. Решта - на користь Наталії Королевської, Олеся Довгого, Громадського форуму Києва та руху «За Троєщину».

 

 


 

 

Зокрема, експерти ІМІ протягом трьох останніх місяців спостерігають тенденцію, що газета «Факты» замовні матеріали розміщує без маркування, а газета «Сегодня» розміщує їх у рубриках «Точка зору» чи «Офіційно», які є прирівняні редакцією до рекламних.

 

 


 

 

Експерти ІМІ виділяють такі ознаки замовності: матеріал відстоює інтереси однієї сторони, цілком або майже ідентичний матеріал надрукований в інших ЗМІ, експертами є особи, які некомпетентні коментувати подію або процес, безпідставно акцентується увага лише на позитивних або негативних характеристиках суб'єкта.

 

Моніторинг 6 загальнонаціональних видань «Факты», «Сегодня», «Корреспондент», «Экономические известия», «Коментарі» та «Український тиждень» проводиться Інститутом масової інформації (ІМІ) за підтримки «Інтерньюз-Нетворк».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY