У Нідерландах транслюють телерекламу із закликом не їхати в Україну на Євро

25 Квітня 2012
7207
25 Квітня 2012
12:58

У Нідерландах транслюють телерекламу із закликом не їхати в Україну на Євро

7207
Українське МЗС засудило цей ролик
У Нідерландах транслюють телерекламу із закликом не їхати в Україну на Євро

На центральних телеканалах Нідерландів з'явилася реклама під назвою «Утримай його вдома», яка закликає голландських жінок умовити чоловіків не їхати на Євро-2012 в Україну. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

 

У рекламі знялися відомі в країні люди, а героєм першого кліпу став Хенк Спаан - спортивний журналіст. Відеоролик розробила і відзняла голландська енергетична компанія Nederlandse Energie Maatschappij (NLE), він транслюється переважно у вечірній час, також він розміщений на сайті компанії і на відеосервісі Youtube.

 

У прес-релізі компанії повідомляється, що реклама розрахована на жіночу аудиторію.

 

У кліпі спочатку показують віконце Google, куди вводяться слова Ukrainian women («українські жінки»). Після цього на екрані з'являється багато фотографій напівоголених молодих жінок. Далі в кадрі видно героя - Хенка Спаана, який на дивані дивиться телевізор, після чого глядач бачить логотип NLE.

 

Жіночий голос за кадром пояснює, що якщо укласти контракт з компанією, то в подарунок клієнт отримає прилад для виготовлення пива. «Даруючи цей бар, чоловіків умовляють залишитися вдома, а не їхати в Україну, приймаючу країну, яка, як кажуть, сповнена красивих жінок. Хенк Спаан залишається у себе вдома», - йдеться в кліпі.

 

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв'язку з появою на центральних телеканалах в Нідерландах такої реклами.

 

«Ми засуджуємо такого роду рекламу і вимагатимемо того, щоб вона була знята з ротації на телебаченні. Посол України в Нідерландах вже провів зустріч з представниками Федерації футболу Нідерландів, спонсорами якої є компанія, що випустила ролик в ротацію», - сказав прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

 

Він поінформував, що як тільки зазначені ролики з'явилися в ефірі центральних телеканалів Нідерландів, українське посольство почало вживати дії, спрямовані на вирішення цього питання.

 

Зокрема, глава українського диппредставництва в Голландії висловив стурбованість тональністю цієї реклами, яка є «принизливою і дискримінаційною».

 

«У Федерації футболу Нідерландів різко засудили вихід цієї реклами та запевнили українську сторону в тому, що ролик був проведений без узгодження з ними, хоча це мало бути зроблено. Також, за словами представника Федерації футболу Нідерландів, в ролику безпідставно розміщений логотип Федерації», - пояснили в МЗС.

 

Прес-секретар зовнішньополітичного відомства додав, що найближчим часом посол України в Нідерландах також проведе зустріч з керівництвом нідерландської енергетичної компанії, яка випустила ролик.

 

Пан Дікусаров зазначив, що на адресу посольства України надходять листи від мешканців Нідерландів, в яких різко засуджується реклама, показана на центральних каналах. Таких звернень, за словами речника, досить багато.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7207
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Qcumber
4404 дн. тому
Посилання на ролики: http://youtu.be/mvFOnI1I2pI http://youtu.be/JpNhOfOwQIE http://youtu.be/YxUUSkErGIo http://youtu.be/DmYc9-BOz9A
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду