Визначено лауреатів премії «Pressзвание-2011»

23 Квітня 2012
4860
23 Квітня 2012
20:14

Визначено лауреатів премії «Pressзвание-2011»

4860
Чотири перших місця в журналістів «Коммерсанта Украина», по два – у «Forbes Украина» й «Экономических известий», по одному – у «Деловой столицы», «Инвестгазеты», «Эксперта Украина» й агенції «Інтерфакс Україна»
Визначено лауреатів премії «Pressзвание-2011»

Журі премії ділових кіл «Pressзвание» визначилося з лауреатами за 2011 рік. Імена переможців були оголошені на урочистій церемонії 21 квітня.

 

Як видно з результатів голосування, оприлюднених на сайті конкурсу, найбільше перших місць - чотири - дісталося журналістам газети «Коммерсантъ Украина», причому одразу у двох номінаціях перемогу здобу Олег Гавриш. По два перші місця здобули журналісти видань «Forbes Украина» й «Экономические известия», по одному - «Деловой столицы», «Инвестгазеты», «Эксперта Украина» й агенції «Інтерфакс Україна».

 

Слід зазначити, що цього року змін зазнав перелік номінацій конкурсу. Замість «Будівництва і нерухомості» та «Страхової діяльності» було запроваджено номінації «Агропромисловий комплекс» і «Транспорт».

 

Таким чином, за підсумками 2011 року журналістів оцінювали в 10 профільних номінаціях. Голосували члени журі, серед яких - підприємці, редактори ділових і суспільно-політичних видань і галузеві експерти. Також були представлені традиційні три іміджеві номінації: найкращий діловий редактор (голосують підприємці, головні редактори і журналісти), «Повага колег» (голосують тільки журналісти), «Pressзвание» (представники ЗМІ оцінюють роботу бізнес-структур з медіа).

 

Найкращим діловим редактором визнано редактора ділового блоку газети «Коммерсантъ Украина» Андрія Юхименка. Він випередив Володимира Федоріна журналу «Forbes Украина» (друге місце) та минулорічного переможця Ірину Чернявську з «Инвестгазеты» (третє місце).

 

Премію «Повага колег» заслужив цього року Юрій Єрьомін з «Деловой столицы». На другому місці опинилася Ірина Чернявська («Инвестгазета»), на третьому - Сергій Лямець («Економічна правда»).

 

У свою чергу Ірина Чернявська перемогла в номінації «Агропромисловий комплекс». Друге місце тут дісталося Ірині Чухлєб з журналу «Эксперт Украина», третє - Андрію Лєдєньову з газети «Коммерсантъ Украина».

 

У номінації «Актуальна тема: енергоефективність і енергозбереження» переміг журналіст агенції «Інтерфакс Україна» Роман Іванченко. Друге місце - у головного редактора журналу «Банковская практика за рубежом» Віктора Тарнавського, третє - у головного редактора інтернет-видання «Українська енергетика» Романа Ніцовича.

 

У номінації «Банки, фінанси, інвестиції» перше місце дісталося Руслану Чорному з газети «Коммерсантъ Украина», друге - головреду журналу «Эксперт Украина» Андрію Блінову, третє - Олені Лисенко з «Деловой столицы».

 

У номінації «Гірничо-металургійний комплекс» перемогу здобув Артем Ільїн з газети «Экономические известия». Він випередив Андрія Самофалова з «Коментарів», який, як і торік, посів друге місце, і Віктора Тарнавського з «Банковской практики за рубежом» (третє місце).

 

У номінації «Нафта й газ» переможцем став Олег Гавриш з газети «Коммерсантъ Украина». Другу сходинку посів Артем Захарченко з «Инвестгазеты», третю - Оксана Ливень з журналу «Энергобизнес».

 

Олега Гавриша визнали також найкращим у номінації «Електроенергетика», де другим став Ігор Маскалевич із «Дзеркала тижня. Україна», а третім - В'ячеслав Ржеутський з агенції УНІАН.

 

У номінації «Споживчі ринки» перше місце посіла Дарія Ісакова з журналу «Forbes Украина», друге - Алла Сілівончик з видання «Бизнес», третє - Марія Попова з газети «Коммерсантъ Украина».

 

У номінації «Промислове виробництво» переміг головний редактор журналу «Эксперт Украина» Андрій Блінов. Йому поступилися Андрій Самофалов з «Коментарів» (друге місце) і Юрій Єрьомін з «Деловой столицы» (третє місце, як і торік).

 

У номінації «Телекомунікації та IT» переможцем став Роман Судольський з журналу «Forbes Украина». На друге місце вийшов Ігор Бурдига з газети «Коммерсантъ Украина», на третє - Маргарита Ормоцадзе з журналу «Власть денег».

 

У номінації «Транспорт» перемогла Олена Гребеник з газети «Экономические известия». Друге місце - в Олени Синіциної з газети «Коммерсантъ Украина», третє - в Максима Арсланова із «Центру транспортних стратегій».

 

Нагороду «Pressзвание» за найкращу роботу з медіа поділили між собою Dragon Capital і ДТЕК, які набрали однакову кількість голосів. Друге місце - в СКМ, третє - в Concorde Capital.

 

Як відомо, міжнародний конкурс ділових журналістів «Pressзвание» проводиться в Україні з 2005 року. Його співорганізаторами є українська та російська спілки промисловців і підприємців, спілки журналістів Росії та України, Московська асоціація підприємців і компанія Mainstream Communication & Consulting.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4860
Читайте також
28.03.2011 20:16
Мар'яна Закусило
29 973
20.03.2006 12:52
руководитель проекта «PRESSзвание»
14 430
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артем
4539 дн. тому
Транспорт: Екатерина Гребеник
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду