Стартував третій Міжнародний Конкурс серед журналістів «Pressзвание» «Бізнес без гриму»

21 Листопада 2007
12382
21 Листопада 2007
16:20

Стартував третій Міжнародний Конкурс серед журналістів «Pressзвание» «Бізнес без гриму»

12382
Стартував третій Міжнародний Конкурс серед журналістів «Pressзвание» «Бізнес без гриму»
Стартував третій Міжнародний Конкурс серед журналістів Pressзвание «Бізнес без гриму». Про його початок офіційно було оголошено на прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна» 21 листопада 2007 року. Організатори очікують, що змагання підніме ідею висвітлення у ЗМІ реальної картини бізнес-ситуації в країні. У конкурсі традиційно беруть участь журналісти провідних ділових ЗМІ України. Голосування відбувається на сайті конкурсу: www.zvanie.com. Журі голосує за 10-бальною шкалою за кожного номінанта. Переможцем стануть журналісти, які отримають найбільшу кількість балів. Усі відвідувачі сайту мають можливість бачити, як змінюється картина голосувань у реальному часі.
 
У третьому Конкурсі журналістів оцінюватимуть у 10 профільних номінаціях. Наразі для участі в конкурсі зареєструвались 98 журналістів та 143 члени журі.
 
Найбільшим здобутком конкурсу є прозорість голосування у визначенні переможців, зазначив на прес-конференції з нагоди старту Конкурсу один з його організаторів, президент компанії Mainstream Communication & Consulting Валентин Королько.
 
Водночас, як зауважила на прес-конференції  представник Наглядової Ради Конкурсу і шеф-редактор видання «Детектор медіа» Наталія Лигачова, зловживання при визначенні переможців є. За її словами, під час попередніх голосувань були помічені випадки, коли члени журі домовлялись між собою, за кого голосуватимуть. Як підкреслила Лигачова, наразі організатори роблять все можливе, щоб унеможливити такі дії, хоча й визнала, що проконтролювати такі випадки доволі складно.
 
Оксана Мітницька, головний редактор журналу «Власть денег» вважає, що такі конкурси допомагають журналістам стати професійнішими. Адже поширена зараз практика «джинси», за її словами, не стимулює до появи висококваліфікованих журналістів. Конкурс, на думку Оксани Мітницької, є своєрідною перепоною замовним матеріалам.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду