detector.media
19.04.2012 10:49
У Німеччині через порушення свободи слова та прав людини можуть бойкотувати Євро?
Активісти збирають підписи під зверненням до Платіні

Активісти в Німеччині збирають підписи під зверненням до президента УЄФА Мішеля Платіні, в якому закликають звернути увагу на порушення прав людини та свободи слова в Україні, яка приймає Євро-2012, та натиснути з цих питань на українську владу. Про це пише «Німецька хвиля».

 

Група активістів просить Платіні не заплющувати очі на те, що відбувається в Україні, а виступати в інтересах громадян України та всіх європейців. «У нас склалося враження, що українське керівництво спробує використати спортивну подію у цілях величезної піар-кампанії на свою користь, у той час як опоненти президента все ще у в'язниці, а незалежні мас-медіа не можуть працювати за міжнародними стандартами», - сказано у петиції до УЄФА.

 

Також видання припускає, що через порушення прав людини в Україні частина європейських політиків можуть бойкотувати Євро. Зокрема, голова правління дортмундської «Борусії» Ганс-Йоахим Вацке заявив нещодавно, що розмірковує над можливістю бойкотування Євро-2012. А німецький політик Віола фон Крамон (Союз 90/Зелені) підписала згадану петицію до української влади.

  

Газета Welt опитала низку німецьких політиків, які зазначили, що бойкот проблем не вирішить.  «Я - проти поспішних закликів до бойкотування таких подій як футбольний турнір та конкурс шлягерів, які у принципі мають мало спільного з політикою»,- зауважив в інтерв'ю газеті міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле. Більшість німецьких політиків, незалежно від партійної приналежності, як і пан Вестервелле, не підтримують бойкоту. Міністр внутрішніх справ Ганс-Петер Фридріх, заявив, що бачить у футбольному чемпіонаті Європи «шанс для демократії в Україні».

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY