Міліція Луганська затримала журналістів каналу ІРТА на дві години і вимагала стерти відео

12 Квітня 2012
6509
12 Квітня 2012
12:36

Міліція Луганська затримала журналістів каналу ІРТА на дві години і вимагала стерти відео

6509
Журналісти зняли, як виконавча служба описує машину одного з міліціонерів, який заборгував комунальникам 23 тис. грн
Міліція Луганська затримала журналістів каналу ІРТА на дві години і вимагала стерти відео

Правоохоронці Луганська затримали журналістів телекомпанії ІРТА, протримали їх дві години і вимагали стерти відзняте відео. Про це повідомив народний депутат Володимир Ландік 11 квітня на засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

Як розповів «Телекритиці» редактор новин каналу Євген Самохвалов, інцидент стався минулої п'ятниці, 6 квітня, коли знімальна група телекомпанії ІРТА поїхали знімати, як виконавча служба описує машину одного зі співробітників Управління по боротьбі з торгівлею людьми ГУ МВС у Луганській області.

 

«Він заборгував "Теплокомуненерго" 23 тисячі, 11 років не платив. Вони знімали саму процедуру, - розповідає Євген Самохвалов, - Після цього їх попросили зайти в кабінет до начальника і закрили. Не випускали без усяких пояснень, вони там просиділи дві години. Поки я не приїхав і не почав розбиратися з прес-службою обласного МВС».

 

Як зазначає редактор новин, правоохоронці вимагали від журналістів стерти відео: «Однак відео не стерли.. Ми відстояли його. Видали в ефір цей сюжет, коротку інформацію про те, що наших співробітників затримали і тримали протягом двох годин».

 

За словами Євгена Самохвалова, правоохоронці свої дії пояснювали тільки тим, що нібито журналісти випадково могли зняти оперативних співробітників. «Згодом обласна прес-служба сказала, що вони триматимуть цей інцидент на контролі і що цей співробітник  заплатить увесь борг», - додає редактор каналу ІРТА..

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-служби ГУ МВС у Луганській області з проханням прокоментувати, на яких підставах була затримана знімальна група каналу.

 

Зазначимо, що заява щодо перешкоджання журналістській діяльності компанії ІРТА була надіслана до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6509
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кутєпов
4409 дн. тому
Це то самий Женя Самохвалов?????? Виплив у Луганську?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду