Прокуратура не помітила ні тиску, ні перевищення повноважень міліцією за затримання журналістів «Ірти»

22 Червня 2012
6563
22 Червня 2012
11:47

Прокуратура не помітила ні тиску, ні перевищення повноважень міліцією за затримання журналістів «Ірти»

6563
Факти перешкоджання законній професіональній діяльності журналістів відсутні, каже прокуратура
Прокуратура не помітила ні тиску, ні перевищення повноважень міліцією за затримання журналістів «Ірти»

Прокуратура Луганської області не побачила перешкоджання журналістській діяльності з боку представників міліції стосовно знімальної групи луганського телеканалу «Ірта». Про це йдеться у відповіді обласної прокуратури на звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця.

 

Нагадаємо, міліція Луганська затримала журналістів каналу «Ірта» на дві години і вимагала стерти відео того, як як виконавча служба описує машину одного зі співробітників Управління по боротьбі з торгівлею людьми ГУ МВС у Луганській області. За цей інцидент працівники «Ірти» вимагали притягнути співробітників управління по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми ГУМВС України в Луганській області до кримінальної відповідальності за незаконне затримання.

 

У ході перевірки обласна прокуратура встановила, що заходи фізичного та психологічного тиску з боку працівників міліції до журналістів під час їх перебування в приміщенні управління по боротьбі з кіберзлочинністю і торгівлею людьми не застосовувались.

 

«Згідно з відеозаписами, наданими співробітниками відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в області та працівниками ТОВ НТРК "ІРТА", встановлено, що факти перешкоджання законній професіональній діяльності журналістів відсутні, також як і об'єктивні дані, які б свідчили про перевищення влади або службових повноважень співробітниками ГУМВС України в Луганській області», - йдеться у відповіді прокуратури.

 

Повністю відповідь можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду