Луганський канал ІРТА обурений заявою Молодіжного націоналістичного конгресу (ОНОВЛЕНО)

28 Листопада 2011
8247
28 Листопада 2011
15:43

Луганський канал ІРТА обурений заявою Молодіжного націоналістичного конгресу (ОНОВЛЕНО)

8247
Луганський канал ІРТА обурений заявою Молодіжного націоналістичного конгресу (ОНОВЛЕНО)

Луганський телеканал ІРТА обурений заявою ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК) про те, що канал не пустив представника МНК на поріг. Про це йдеться в коментарі телекомпанії, який отримала «Детектор медіа».

 

«По-перше, представник такої організації до нас не звертався. По-друге, в суботу, 26 листопада, телеканал ІРТА транслював документальні фільми, присвячені жертвам Голодомору. Добровільно підтримав хвилину мовчання, яка пройшла о 16:00 по всій території України», - зазначили в телекомпанії.

 

Нагадаємо, в заяві МНК, зокрема, йшлося про те, що «представника Молодіжного націоналістичного конгресу у місті Луганськ Дмитра Шведа, що передавав вимоги громадськості про недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм, представники місцевого телеканалу ІРТА, контрольованого депутатом Володимиром Ландіком, виставили на вулицю та некоректно відмовили у проханні».

 

За інформацією ІРТИ, жоден з лідерів партій і громадських організацій у Луганську людини на прізвище Швед не знає. «Ми дізнавалися про присутність у Луганську такої організації. Крім сторінки в інтернеті, даних про них немає», - зазначили на каналі ІРТА.

 

У відповідь на цей коментар каналу ІРТА 29 листопада у МНК уточнили, що в четвер, 24 листопада, в обід, їхній луганський представник Дмитро Швед, намагався особисто передати звернення керівництву каналу з вимогою недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм. Однак працівник каналу, який не представився (швидше за все, охоронець), в некоректній формі відмовив у прийнятті зазначеного звернення та не дав можливості передати його керівництву каналу, виставивши Дмитра на вулицю. «Цей факт можна підтвердити відеозаписом камер спостереження телеканалу за 24.11.2011р.», - зауважили в МНК.

 

Також організація офіційно підтверджує, що Дмитро Швед дійсно є її представником та уповноважений на передачу даного звернення до місцевих каналів, в тому числі до телеканалу ІРТА. Інший місцевий канал Луганська без проблем прийняв аналогічне звернення.

 

«Маніпуляцією є твердження про те, що 26 листопада канал транслював документальні фільми, присвячені жертвам голодомору, оскільки МНК звертався з приводу недопущення під час жалобного дня до ефіру розважальних програм. А саме цього дня канал транслював такі розважальні програми та фільми, як "Теле-микс", "Форсаж", RU-Zone та інші», - зазначили в МНК.

 

За даними МНК, коли представник каналу ІРТА отримав номер телефону Дмитра Шведа та особисто поспілкувався з ним, він пригрозив активісту судом.

 

 

Як писала «Детектор медіа», Молодіжний націоналістичний конгрес планує звернутись до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з «вимогою притягти до відповідальності керівництво телевізійних каналів за невиконання указу президента та розпоряджень Нацради щодо вшанування жертв голодоморів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду