detector.media
12.04.2012 12:36
Міліція Луганська затримала журналістів каналу ІРТА на дві години і вимагала стерти відео
Журналісти зняли, як виконавча служба описує машину одного з міліціонерів, який заборгував комунальникам 23 тис. грн

Правоохоронці Луганська затримали журналістів телекомпанії ІРТА, протримали їх дві години і вимагали стерти відзняте відео. Про це повідомив народний депутат Володимир Ландік 11 квітня на засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

Як розповів «Телекритиці» редактор новин каналу Євген Самохвалов, інцидент стався минулої п'ятниці, 6 квітня, коли знімальна група телекомпанії ІРТА поїхали знімати, як виконавча служба описує машину одного зі співробітників Управління по боротьбі з торгівлею людьми ГУ МВС у Луганській області.

 

«Він заборгував "Теплокомуненерго" 23 тисячі, 11 років не платив. Вони знімали саму процедуру, - розповідає Євген Самохвалов, - Після цього їх попросили зайти в кабінет до начальника і закрили. Не випускали без усяких пояснень, вони там просиділи дві години. Поки я не приїхав і не почав розбиратися з прес-службою обласного МВС».

 

Як зазначає редактор новин, правоохоронці вимагали від журналістів стерти відео: «Однак відео не стерли.. Ми відстояли його. Видали в ефір цей сюжет, коротку інформацію про те, що наших співробітників затримали і тримали протягом двох годин».

 

За словами Євгена Самохвалова, правоохоронці свої дії пояснювали тільки тим, що нібито журналісти випадково могли зняти оперативних співробітників. «Згодом обласна прес-служба сказала, що вони триматимуть цей інцидент на контролі і що цей співробітник  заплатить увесь борг», - додає редактор каналу ІРТА..

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-служби ГУ МВС у Луганській області з проханням прокоментувати, на яких підставах була затримана знімальна група каналу.

 

Зазначимо, що заява щодо перешкоджання журналістській діяльності компанії ІРТА була надіслана до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY