Комітет свободи слова звернеться до ГПУ і МВС щодо переслідування журналістів у Луганську

16 Травня 2012
8519
16 Травня 2012
18:13

Комітет свободи слова звернеться до ГПУ і МВС щодо переслідування журналістів у Луганську

8519
Міліція провела службове розслідування і передала матеріали до прокуратури
Комітет свободи слова звернеться до ГПУ і МВС щодо переслідування журналістів у Луганську

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації вирішили звернутися з листом до Генпрокурора, щоб він взяв під особистий контроль ситуацію з перешкоджанням представниками правоохоронних органів журналістській діяльності знімальної групи телеканалу «Ірта» в Луганську. А також міністру МВС, щоб вжив заходів до своїх підлеглих з Луганського обласного управління МВС, які перешкоджали працювати журналістам. Таке рішення народні депутати ухвалили одноголосно на черговому засіданні комітету 16 травня.

 

Нагадаємо, правоохоронці закрили знімальну групу «Ірти», які зняли, як виконавча служба описує машину одного з міліціонерів, який заборгував комунальникам 23 тис. грн. Крім того вони вимагали стерти відео.

 

Член Комітету Володимир Ландік розповів про хамське ставлення представників обласної міліції по відношенню до журналістів. За його словами, це не поодинокий випадок. «Коли я запитав начальника управління міліції, чи будуть покарані винні, то він мені каже, що своїх буде захищати», - зазначив народний депутат з Луганщини.

 

Заступник керівника прес-служби МВС Сергій Бурлаков повідомив присутніх, що проведене службове розслідування. «У діях працівників підрозділу порушень не виявлено, до представника прес-служби вжито дисциплінарних заходів. Щодо ж відповідальності керівника прес-служби Тетяни Погукай, то рішення ще не прийнято», - сказав Серій Бурлаков. За його словами, матеріали перевірки передано до прокуратури.

 

На думку всіх членів Комітету у цій справі є всі ознаки ст.171 Кримінального кодексу (перешкоджання журналістській діяльності).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8519
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Головний герой
4362 дн. тому
До цього конфлікту Ландик причетний тільки як член комітету
пресса Луганска
4363 дн. тому
Ландик мстит))))) Хорошо иметь карманное ТВ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду