«Дзеркало тижня» програло суд міністру Бойку

10 Квітня 2012
13666
10 Квітня 2012
13:59

«Дзеркало тижня» програло суд міністру Бойку

13666
Видання планує оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції
«Дзеркало тижня» програло суд міністру Бойку

Шевченківський районний суд Києва відхилив позов газети «Дзеркало тижня. Україна» до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка щодо його висловлювань з приводу статті «Вишка для Бойка». Про це повідомляє сайт газети.

 

Постанову зачитав суддя Анзор Саадулаєв сьогодні, у вівторок, 10 квітня.

 

«Дзеркало тижня. Україна», після отримання мотиваційної частини постанови, буде подавати до апеляційного суду.

 

Нагадаємо, 12 липня тижневик «Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка». Видання та журналісти просили суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

 

У своїх запереченнях на позов представники міністра наголошували, що оприлюднення думок міністра інформаційною агенцією УНІАН не може бути предметом судового розгляду, оскільки «джерелом процитованих у позові висловлювань є інтернет-видання, які носять неофіційний характер, та не можуть вважатися достовірними».

 

Стаття «Дзеркала тижня. Україна» стосувалась тендеру ДАК «Чорноморнафтогаз», на якому той придбав за $400 млн бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує $250 млн. Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми. Пізніше офіційні особи «Нафтогазу України» стверджували, що решту суми (різниця в ціні у $150 млн) буде витрачено на якісь додаткові товари та послуги, підтвердження чого не було надано досі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду