Бойко знову назвав статті про закупівлі бурових веж замовними

21 Січня 2012
9427
21 Січня 2012
01:52

Бойко знову назвав статті про закупівлі бурових веж замовними

9427
Попри позов «Дзеркала тижня. Україна»
Бойко знову назвав статті про закупівлі бурових веж замовними
Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко продовжує вважати статті про закупівлі бурових веж Нафтогазу замовними. Проплаченими публікацї він назвав під час випуску «Великої політики з Євгенієм Кисельовим» 20 січня. 
 
«Я вважаю, що публікація має замовний характер, і явно спрямована (їх було дві) на те, щоб ми припинили закупівлі бурових і не займалися розвідкою Чорноморського шельфу. Дуже багато зацікавлених осіб», - сказав міністр, зазначає «Українська правда».
 
Також, відповідаючи на запитання журналіста щодо особливостей закупівлі веж Юрій Бойко нагадав, що придбанням займалася американстька компанія Highway Investment Processing LLP. «Ми пішли на безпрецедентний факт, ми у відкритому ефірі показали платіжки куди платив "Нафтогаз", за що. А другу вишку, коли купували, взагалі запросили всіх журналістів і конверти розкривали в їхній присутності», - розповів міністр.
 
Показувати платіжки в ефірі він пообіцяв і надалі: «Проплачені, на жаль, статті, ми знаємо, що є перешкоди для того, щоб ми підвищили свою енергетичну незалежність. Ми з розумінням до цього ставимося, але ми для себе зробили висновок - треба бути максимально відкритими і всі свої контракти і платіжки ми будемо показувати журналістам у відкритому ефірі». Пан Бойко додав, що «це все інсинуації, і ми будемо продовжувати цю роботу, освоювати Чорноморський шельф».
 
Як повідомляла ТК, 12 липня минулого року тижневик «Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали до суду на Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка»Видання та журналісти просили суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

 

До суду журналісти звернулися після того, як Юрій Бойко назвав статтю «Вишка для Бойка» «стовідсотковою заказухою» і попросив СБУ розшукати її замовників. «Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник ... Це заказуха - сто відсотків», - заявив міністр УНІАНу.

 

У статті «Вишка для Бойка» описувався тендер «Чорноморнафтогазу» на купівлю морської бурильної установки за $400 млн. Тендер був проведений між двома пов'язаними між собою фірмами. Ціна покупки була вище середньосвітових на $150 млн.

 

Коментуючи «Детектор медіа» звинувачення Юрія Бойка, Олексій Шалайський порадив СБУ шукати британський слід у його «замовній статті»

 

20 січня на сайті тижневика з`явилася нова публікація - «Вишка Бойка» спливла біля Аскольдової могили, про яку Юрій Бойко сказав «друга серія, про латвійських бомжів, які нібито тягли цю вишку за 12 тисяч кілометрів із Сінгапуру в Чорне море через Босфорську протоку. Тому я нічому не дивуюся»


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду