«Дзеркало тижня. Україна» позиватиметься до Юрія Бойка

4 Червня 2011
25392
4 Червня 2011
15:11

«Дзеркало тижня. Україна» позиватиметься до Юрія Бойка

25392
«Дзеркало тижня. Україна» позиватиметься до Юрія Бойка
«Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подадуть до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка», пише ZN.ua.
 
За цією інформацією, Юрій Бойко назвав статтю «Вишка для Бойка» «стовідсотковою заказухою» і звернувся до СБУ з проханням розшукати її замовників. «Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник ... Це замовняк- сто відсотків», — заявив міністр УНІАНу.
 
Як пише ZN.Ua, в статті «Вишка для Бойка» описувався тендер «Чорноморнафтогазу» на купівлю морської бурильної установки. Тендер був проведений між двома пов'язаними між собою фірмами. Ціна покупки була вище середньосвітових на 150 мільйонів доларів.
 
Сам міністр  каже, що в ціну бурильної установки могли входити також кораблі і літаки: «Насправді там вартість установки може бути 250 мільйонів, але там же не враховано вартості ані вертольотів рятувальних, ані кораблів, а це додаткові гроші... З боку виглядає ефектно. З одного боку, 400 мільйонів, з іншого боку — 250. А всі запчастини і додаткове устаткування вони забули приписати», — стверджує пан Бойко.
 
У статті «СБУ в поміч» «Дзеркала тижня. Україна» описуються деякі нові деталі операції купівлі «Чорноморнафтогазом» бурильної установки. Зокрема, йдеться про те, що купівля установки пройшла з 80%-ної передоплатою.
 
Нагадаємо, коментуючи «Детектор медіа» звинувачення Юрія Бойка, Олексій Шалайський порадив СБУ шукати британський слід у його «замовній статті».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25392
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду