«Дзеркало тижня. Україна», Шалайський і Ніколов подали до суду на Бойка

13 Липня 2011
23278
13 Липня 2011
14:42

«Дзеркало тижня. Україна», Шалайський і Ніколов подали до суду на Бойка

23278
За його висловлювання про «заказушність» статті
«Дзеркало тижня. Україна», Шалайський і Ніколов подали до суду на Бойка

12 липня тижневик «Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка». Про це «Детектор медіа» повідомила головний редактор «Дзеркала тижня. Україна» Юлія Мостова.

 

«Вчора ми звернулися до суду проти міністра енергетики пана Бойка за те, що він зробив заяву про стовідсоткову замовленість матеріалу "Вишка для Бойка" Ніколова і Шалайського, який вийшов у "Дзеркалі тижня" - цілком живе, реальне, розписане по рядках журналістське розслідування, з документальними підтвердженнями кожного пункту», - зазначила вона.

 

Як уточнює сайт DT.ua, позов подано до Печерського районного суду міста Києва. Видання та журналісти просять суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

 

«Ми не вимагали компенсації від пана Бойка, нам буде достатньо в цій ситуації, щоб ця людина вибачилася перед "Дзеркалом тижня". Хоча ми могли б поставити $150 млн доларів компенсації моральної шкоди. Це та сума, яка могла бути переплачена переможцю тендеру відповідно до документів, які були з ним укладені. Але нам достатньо того, що керівництво, яке стоїть над паном Бойком, зобов`язало його вкластися в ту суму, яка може бути умовно витрачена на це, а ніякі не $400 млн. Державі гроші зекономили - і нам цього достатньо», - пояснила Юлія Мостова відсутність грошових вимог у позові.

 

Юридичну допомогу виданню надали Інститут розвитку регіональної преси та адвокатське об'єднання «Волков і партнери». Представляти інтереси «Дзеркала тижня. Україна» в суді будуть юристи об'єднання «Волков і партнери».

 

Нагадаємо, Юрій Бойко назвав статтю «Вишка для Бойка» «стовідсотковою заказухою» і звернувся до СБУ з проханням розшукати її замовників. «Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник ... Це заказуха - сто відсотків», - заявив міністр УНІАНу.

 

У статті «Вишка для Бойка» описувався тендер «Чорноморнафтогазу» на купівлю морської бурильної установки за $400 млн. Тендер був проведений між двома пов'язаними між собою фірмами. Ціна покупки була вище середньосвітових на $150 млн.

 

Коментуючи «Детектор медіа» звинувачення Юрія Бойка, Олексій Шалайський порадив СБУ шукати британський слід у його «замовній статті». Водночас «Дзеркало тижня. Україна» повідомило про свій намір подати до суду.

 

Ганна Андрусенко, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду