detector.media
10.04.2012 13:59
«Дзеркало тижня» програло суд міністру Бойку
Видання планує оскаржувати це рішення в апеляційній інстанції

Шевченківський районний суд Києва відхилив позов газети «Дзеркало тижня. Україна» до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка щодо його висловлювань з приводу статті «Вишка для Бойка». Про це повідомляє сайт газети.

 

Постанову зачитав суддя Анзор Саадулаєв сьогодні, у вівторок, 10 квітня.

 

«Дзеркало тижня. Україна», після отримання мотиваційної частини постанови, буде подавати до апеляційного суду.

 

Нагадаємо, 12 липня тижневик «Дзеркало тижня. Україна» і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про «заказушність» статті «Вишка для Бойка». Видання та журналісти просили суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

 

У своїх запереченнях на позов представники міністра наголошували, що оприлюднення думок міністра інформаційною агенцією УНІАН не може бути предметом судового розгляду, оскільки «джерелом процитованих у позові висловлювань є інтернет-видання, які носять неофіційний характер, та не можуть вважатися достовірними».

 

Стаття «Дзеркала тижня. Україна» стосувалась тендеру ДАК «Чорноморнафтогаз», на якому той придбав за $400 млн бурову установку, у той час як на світовому ринку така ж установка коштує $250 млн. Учасниками тендеру стали дві взаємозалежні зарубіжні фірми. Пізніше офіційні особи «Нафтогазу України» стверджували, що решту суми (різниця в ціні у $150 млн) буде витрачено на якісь додаткові товари та послуги, підтвердження чого не було надано досі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY