На «Шустер live» спитали, на кого працює Бойко, і вдарили по цимбалах

7 Квітня 2012
6352
7 Квітня 2012
12:57

На «Шустер live» спитали, на кого працює Бойко, і вдарили по цимбалах

6352
На «Шустер live» спитали, на кого працює Бойко, і вдарили по цимбалах
6 квітня в ефірі Першого національного у ток-шоу «Шустер live» дискутували на тему «Час ділитися?». Зокрема, мова йшла про безробіття, умови праці і заробітну плату в Україні, а також законопроект про зайнятість населення.
 
 
 
З презентацією нових ініціатив Кабміну виступив віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Частина учасників ток-шоу закликала уряд перейти від «презентацій і графіків» до «реалій України». А лідер лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок порівняв виступ пана Тігіпка із утопією «Місто сонця» і назвав «виборчим популізмом».  
 
 
  
Підсумовуючи цей блок програми, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев'янко зазначила: «Очевидно, що уряду є чим пишатися. За ці 2 роки було зроблено чимало речей, які бізнес оцінив і бачить позитивні сторони». Також вона додала: «Однак варто розуміти, що подані урядом пропозиції, безумовно, важливі, однак не є вирішальним моментом, щоб покращити ситуацію з безробіттям. Бо це, швидше, косметичні заходи - як лікування перелому "зеленкою"». Серед пріорітетних проблем пані Дерев'янко назвала фіскальний пресинг, корупцію та бюрократизацію економіки. 
 
 
 
У другій частині ток-шоу виступив міністр палива і енергетики України Юрій Бойко, про участь якого у анонсі «Савік Шустер студії» заявлено не було. Його запросили пояснити, яких заходів вживає уряд щодо нормалізації ситуації на ринку нафтопродуктів.
 
 
 
Кульмінацією випуску став ряд запитань народного депутата («БЮТ-Батьківщина») Сергія Соболєва до пана Бойка. Депутат висловив сумніви щодо доцільності зниження акцизів на нафтопродукти. Він нагадав: «При вас як при міністру енергетики «Лівела» 2 роки завозила без сплати акцизів і податку на додану вартість нафтопродукти. Ви спокійно на це дивилися. Більше того, не просто дивилися. Людина, яка ухвалювала остаточне рішення – голова Вищого адмінсуду, який дозволив і узаконив це – тепер вже працює членом Конституційного Суду».
 
 
 
Також пан Соболєв додав: «Ви особисто причетні до закупівлі двох вишок по ціні, яка є в 2 рази вище, ніж ціна, яка є на ринку. Більше того, через комерційний банк і через комерційну структуру, засновниками якої є бомжі в одній з прибалтійських країн. Ви переплатили по цій афері 200 мільйонів доларів. Кому? Ми дослідили це. І дуже дивні речі: засновники "Межигір’я" Януковича, банк, ті, хто закуповували безпосередньо через ці компанії в напівофшорі це все, – це все приблизно одні й ті ж люди. Бо в них кінцевим бенефіціарієм є одна й та ж особа (або дві особи)».
 
 
 
Також Сергій Соболєв наголосив, що в Україні не існує такого поняття як регіональний монополізм: «Яким чином Антимонопольний комітет може регулювати це питання, якщо зговір, який відбувається по ринку безпосередньо нафтопродуктів, – це зговір, який відбувається на рівні регіонів. І чітко це можна відслідкувати буквально за лічені години».
 
 
 
Також депутат навів факти, які на його думку, свідчать про те, що на ринку нафтопродуктів діють тіньові схеми. «Я вважаю, пане міністре, треба вже оголосити, на кого ви працюєте. Ви працюєте на Фірташа – і тоді все є зрозумілим: абсолютно зрозуміла ваша логіка, ваша поведінка. Або ви дійсно працюєте на те, щоб держава отримала безпосередньо хоч якийсь зиск з вашої роботи».
 
 
 
У відповідь Юрій Бойко відзначив, що навіть коментувати не хоче «історію про двох бомжів, які привезли нам бурову станцію за 250 мільйонів доларів і на собі дотягли її з Сінгапуру і зараз пройшли Босфорську протоку і прийшли до Чорного моря». Він підкреслив: «Я вважаю, що замовлення, яке було попередньо зроблене, щоб ми не купили цю бурову, – це головне в усій цій історії. І на кого пан Соболєв працює в цьому сенсі, він зрозуміє сам. Що стосується цін нафтопродуктів, немає в нас акцизу в 30%. У нас 43% податкове навантаження на кошик світлих нафтопродуктів. І єдина можливість сьогодні зменшити ціни при вартості нафти в 128 доларів – це зменшення акцизів. Все інше – це популізм і демагогія. І уряд буде це робити».
 
 
 
Також пан Бойко зазначив, що нинішній уряд отримав «Лівелу» у спадок від попередньої влади. «Нам потрібно розбиратися перш за все в тому, хто стояв за "Лівелою", коли вона почала працювати в вашому уряді. Можливо, це були ви. Можливо, це були не ви. Ми сьогодні вже знаємо, хто там працює. Я не хочу називати прізвищ, але ми отримали це в спадщину від вас. І нам потрібен був час, щоб її закрити. При нас вона зупинилась, а при вас вона почала роботу», - розповів Юрій Бойко

 
 
Завершив дискусію на гостру соціальну тему Савік Шустер оголошенням виступу цимбалістів: «Це абсолютно ексклюзивне виконання класичного твору Паганіні "Каприз № 24" на унікальному українскому інструменті "цимбали"».
 
 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду