Депутатська слідча комісія викликає журналістів розповісти про «Лівелу»

10 Листопада 2011
16307
10 Листопада 2011
18:35

Депутатська слідча комісія викликає журналістів розповісти про «Лівелу»

16307
Депутатська слідча комісія викликає журналістів розповісти про «Лівелу»

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування діяльності фірми «Лівела» викликає журналістів Олександра Акименка, Анну Бабінець та Дмитра Гнапа на своє засідання. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Ці журналісти є авторами розслідування «Лівела і мільярди», опублікованому на УП, у якому наводилися докази причетності народного депутата Воломира Зубика (Партія регіонів) до безмитного ввезення мільйону тон нафтопродуктів. Також, за однією з версій розслідування, афера «Лівели» може бути пов‘язана з фінансуванням владою місцевих виборів у 2010 році.

 

Парламентська слідча комісія спочатку взяла до розгляду факти, оприлюднені в статті УП та в репортажі каналу ТВі, а потім вирішила запросити журналістів виступити і представити свої докази на черговому засіданні.

 

Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності фірми «Лівела», куди запрошено панів Акименка, Бабінець та Гнапа відбудеться у вівторок, 15 листопада.

 

Як повідомили журналістам у самій комісії, якщо вони наведуть переконливі аргументи на захист своєї версії, роботу комісії може бути подовжено ще на три місяці. Також у цей день комісія має вирішити, чи викликати для дачі пояснень народного депутата Володимира Зубика та першого віце-прем‘єра Андрія Клюєва.

 

Як нагадує УП, фірма «Лівела» у 2010 році завозила бензин та нафтопродукти в Україну, не сплачуючи мита, податків та акцизних зборів, чим завдала збитків державі мінімум на 3 млрд гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду