Проти Femen порушили 2 кримінальні справи

18 Лютого 2012
10429
18 Лютого 2012
12:45

Проти Femen порушили 2 кримінальні справи

10429
За акцію біля Посольства Індії
Проти Femen порушили 2 кримінальні справи
Генеральна прокуратура України порушила дві кримінальні справи проти активісток руху Femen, повідомляє «Інтерфакс». Обидві стосуються акції активісток біля посольства Індії в Києві. Учасницям руху інкримінують наругу над державними символами Індії та за хуліганство.
 
В Управлінні зв'язків із громадськістю МВС нагадують, що раніше у ЗМІ повідомлялося про те, що представниці одного з українських феміністських рухів під час своєї акції, що відбулася в середині січня цього року, проникли на балкон резиденції посла Індії, де «оголені "громадські діячки' розгорнули банер, а також скандували лозунги образливого для працівників Посольства змісту. Після цього молоді жінки зняли з флагштоку національний прапор Індії, нанесли ним кілька ударів по вікнах та дверях Посольства, а потім кинули його на землю», - зазначають в МВС. Тоді за вчинення протиправних дій активістки руху були затримані та доставлені до Шевченківського райуправління ГУМВС України в Києві, звідки після опитування їх відпустили.
 
У повідомленні наголошується, що за результатами перевірки матеріалів щодо цього інциденту, а також після перевірки законності ухваленого рішення органи прокуратури порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Справу направлено до слідчого відділу Шевченківського РУ ГУ МВС України в Києві. Триває досудове слідство.

Стосовно керівника організації Femen складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 185-1 (порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол складено на підставі того, що органи влади не були належно поінформовані про проведення цієї акції. Матеріали про адміністративне правопорушення направлено до Шевченківського районного суду Києва.

15 лютого суд розглянув адміністративні матеріали стосовно керівника жіночої організації, визнав цю громадянку винною у вчиненні правопорушення і притягнув до відповідальності у вигляді накладення штрафу.

Крім того, 16 лютого Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Її розслідування доручено Слідчому управлінню ГУ МВС України в Києві.

Місяць тому, 18 січня, відзначає «Інтерфакс»активістки жіночого руху Femen провели акцію протесту біля київської резиденції посла Індії в Україні. Четверо напівоголених дівчат протестували проти рішення Міністерства закордонних справ Індії, яке розіслало рекомендації своїм посольствам не видавати візи для жінок віком від 15 до 40 років з України, Росії, Казахстану та Киргизстану, аргументувавши це тим, що вони їдуть до Індії заробляти гроші наданням сексуальних послуг.
 
«Детектор медіа»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10429
Читайте також
23.08.2012 11:59
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
10 866
22.08.2012 16:52
Тетяна Веремчук
, Мар’яна Закусило
22 416
21.08.2012 12:27
Мар'яна П'єцух, для «Детектор медіа»
1 981
20.08.2012 19:48
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
21 796
07.12.2011 13:02
Алик Алавердыев, для «Детектор медіа»
43 040
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
радник
4457 дн. тому
Краще б ці ексгібіціоністки демонстрували перед нашими qurvamy в Борисполі, коли ті вирушають до Індії заробляти гроші, а не втручалися у внутрішні справи іншої держави. Зрештою, це справа самих індиків - пускати когось до себе чи ні.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду