Прокуратура цікавиться, хто фінансував трансляції мітингів на каналі «Дождь»

16 Лютого 2012
12393
16 Лютого 2012
15:07

Прокуратура цікавиться, хто фінансував трансляції мітингів на каналі «Дождь»

12393
Прокуратура цікавиться, хто фінансував трансляції мітингів на каналі «Дождь»

Замоскворецька міжрайонна прокуратура надіслала до редакції російського телеканалу «Дождь» запит, у якому вимагає пояснити, хто фінансував трансляцію мітингів на Болотній площі та на проспекті Сахарова. Про це повідомляє «Журдом» з посиланням на Twitter основного власника «Дождя» Наталі Синдєєвої.

 

У документі, який наведено в мікроблозі, повідомляється, що перевірка проводиться прокуратурою на запит депутата Державної думи Роберта Шлегеля (від «Єдиної Росії»). «У зв'язку з контролем цієї перевірки прокуратурою міста Москви з виконанням запиту прошу не затримувати», - йдеться в документі. Запит підписано міжрайонним прокурором Андрієм Цигановим.

 

За словами пані Синдєєвої, юристи «Дождя» вже готують відповідь на запит прокуратури.

 

У Twitter Наталя Синдєєва запросила Роберта Шлегеля на прямий ефір «Дождя», під час якого журналісти змогли б відповісти на всі запитання, що його цікавлять. Депутат одразу відповів, що має плани на призначений пані Синдєєвою час (21:00).

 

Також пан Шлегель відзначив, що запит про фінансування трансляцій до прокуратури написав ще в грудні. За його словами, йому просто «цікаво з'ясувати це питання».

 

Нагадаємо, раніше «Дождь» отримував запит від «Роскомнадзору» (Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій) з вимогою надати для вивчення записи ефіру від 5 та 6 грудня. У ті дні відбувалися масові мітинги опозиції проти результатів виборів до парламенту, які в прямому ефірі висвітлював «Дождь». Про результати перевірки поки що нічого не повідомлялося.

 

«Дождь» - приватний телеканали, що входить до однойменної медіагрупи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12393
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду