detector.media
16.02.2012 15:07
Прокуратура цікавиться, хто фінансував трансляції мітингів на каналі «Дождь»

Замоскворецька міжрайонна прокуратура надіслала до редакції російського телеканалу «Дождь» запит, у якому вимагає пояснити, хто фінансував трансляцію мітингів на Болотній площі та на проспекті Сахарова. Про це повідомляє «Журдом» з посиланням на Twitter основного власника «Дождя» Наталі Синдєєвої.

 

У документі, який наведено в мікроблозі, повідомляється, що перевірка проводиться прокуратурою на запит депутата Державної думи Роберта Шлегеля (від «Єдиної Росії»). «У зв'язку з контролем цієї перевірки прокуратурою міста Москви з виконанням запиту прошу не затримувати», - йдеться в документі. Запит підписано міжрайонним прокурором Андрієм Цигановим.

 

За словами пані Синдєєвої, юристи «Дождя» вже готують відповідь на запит прокуратури.

 

У Twitter Наталя Синдєєва запросила Роберта Шлегеля на прямий ефір «Дождя», під час якого журналісти змогли б відповісти на всі запитання, що його цікавлять. Депутат одразу відповів, що має плани на призначений пані Синдєєвою час (21:00).

 

Також пан Шлегель відзначив, що запит про фінансування трансляцій до прокуратури написав ще в грудні. За його словами, йому просто «цікаво з'ясувати це питання».

 

Нагадаємо, раніше «Дождь» отримував запит від «Роскомнадзору» (Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій) з вимогою надати для вивчення записи ефіру від 5 та 6 грудня. У ті дні відбувалися масові мітинги опозиції проти результатів виборів до парламенту, які в прямому ефірі висвітлював «Дождь». Про результати перевірки поки що нічого не повідомлялося.

 

«Дождь» - приватний телеканали, що входить до однойменної медіагрупи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY