Одеського журналіста викликають на допит щодо білбордів з привітанням Януковича

11 Лютого 2012
7300
11 Лютого 2012
19:53

Одеського журналіста викликають на допит щодо білбордів з привітанням Януковича

7300
Добровільно або примусово
Одеського журналіста викликають на допит щодо білбордів з привітанням Януковича
Журналіста інтернет-газети «Взгляд из Одессы» Ігоря Столярова викликають у міліцію, або допитати щодо публікації про білборди із зображенням президента Віктора Януковича. Про це повідомляє сайт видання
За цією інформацією, цього тижня Столярову у присутності співробітника карногорозшуку телефонувала працівниця прес-служби обласної міліції Ірина Долматова. Вона цікавилася, хто саме повідомив виданню про зіпсовані фарбою білборди, а також про те, хто саме їх фотографував та чи можна зустрітися з цією людиною.
Журналіст розповів, що публікація готувалася за повідомленням читачів. Однак, за словами Столярова, співробітник карного розшуку продовжував наполягати на зустрічі зі слідчим. 

«Минулої п`ятниці на адресу моєї прописки, де мешкають мої батьки, прийшов співробітник міліції і вручив повістку на понеділок, 13 лютого на 11:00, на допит до слідчого Сергія Лисого», - повідомив журналіст.

«У повістці зазначено, що якщо я не прийду до слідчого, мене доставлять туди в примусовому порядку. В якості кого вони мене запрошують — свідка чи обвинуваченого — незрозуміло», - сказав Ігор Столяров.

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше у Личаківському райвідділку міліції Львова допитали журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова - в рамках розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням Віктора Януковича. За словами журналіста, розмова тривала близько чотирьох годин і почалася із фрази: «Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?"». Головне управління МВС Львівської області тиск на журналіста заперечує.
Також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області. 
  
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду