detector.media
11.02.2012 19:53
Одеського журналіста викликають на допит щодо білбордів з привітанням Януковича
Добровільно або примусово
Журналіста інтернет-газети «Взгляд из Одессы» Ігоря Столярова викликають у міліцію, або допитати щодо публікації про білборди із зображенням президента Віктора Януковича. Про це повідомляє сайт видання
За цією інформацією, цього тижня Столярову у присутності співробітника карногорозшуку телефонувала працівниця прес-служби обласної міліції Ірина Долматова. Вона цікавилася, хто саме повідомив виданню про зіпсовані фарбою білборди, а також про те, хто саме їх фотографував та чи можна зустрітися з цією людиною.
Журналіст розповів, що публікація готувалася за повідомленням читачів. Однак, за словами Столярова, співробітник карного розшуку продовжував наполягати на зустрічі зі слідчим. 

«Минулої п`ятниці на адресу моєї прописки, де мешкають мої батьки, прийшов співробітник міліції і вручив повістку на понеділок, 13 лютого на 11:00, на допит до слідчого Сергія Лисого», - повідомив журналіст.

«У повістці зазначено, що якщо я не прийду до слідчого, мене доставлять туди в примусовому порядку. В якості кого вони мене запрошують — свідка чи обвинуваченого — незрозуміло», - сказав Ігор Столяров.

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше у Личаківському райвідділку міліції Львова допитали журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова - в рамках розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням Віктора Януковича. За словами журналіста, розмова тривала близько чотирьох годин і почалася із фрази: «Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?"». Головне управління МВС Львівської області тиск на журналіста заперечує.
Також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області. 
  
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY