У міліції заперечують тиск на журналіста у справі про пошкодження білбордів Януковича

9 Лютого 2012
7500
9 Лютого 2012
18:35

У міліції заперечують тиск на журналіста у справі про пошкодження білбордів Януковича

7500
У міліції заперечують тиск на журналіста у справі про пошкодження білбордів Януковича

Головне управління МВС Львівської області заперечує тиск на журналіста під час розслідування кримінальної справи про пошкодження у Львові білборду з привітанням президента Віктора Януковича.

 

Йдеться по допит журналіста інтернет-видання Gazeta.ua Євгена Борісова.

 

Як повідомляється на сайті Львівського ГУ МВС, цього журналіста запросили до Личаківського райвідділку міліції Львова та допитали в якості свідка.

 

«Жодних претензій до слідчого під час допиту та після його завершення у чоловіка не виникало. Однак, оскільки у деяких інтернет-видання з'явилося повідомлення про те, що на кореспондента начебто чинився тиск. Головним управління міліції Львівщини було негайно призначено та проведено службову перевірку. У процесі перевірки встановлено, що правоохоронці діяли виключно у межах своєї компетенції. Жодних порушень чинного законодавства під час проведення допиту допущено не було», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Пана Борісова запрошували на допит у межах розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом вчинення хуліганських дій. У процесі розслідування міліція встановила, що відеоролик, на якому безпосередньо зафіксовано пошкодження білборду, було оприлюднено в інтернет-мережі, у тому числі на Gazeta.ua. Міліція з'ясувала, що цей відеоролик та коментар до нього розмістив позаштатний кореспондент цього видання, якого й викликала на допит.

 

За словами Євгена Борісова, допит тривав близько чотирьох годин. «Перше, що у нього запитав слідчий: "Чи знаєш ти, як у міліції катують людей?" Після чого в деталях почав розповідати, як саме проводять тортури. Радив зізнатись у тому, що журналіст сам закидав бігборд фарбою, щоб першим написати про це і таким чином стати відомим. А міліціонери, у свою чергу, зможуть швидше закрити справу», - писала Gazeta.ua.

 

У журналіста на півгодини відбирали мобільний телефон, щоб нібито перевірити, чи він не крадений. Пан Борісов вважає, що в нього скопіювали всю базу номерів, адже зараз правоохоронці обдзвонюють людей зі списку його контактів і теж викликають їх на допити (приводом називають вбивство таксиста).

 

Нагадаємо, що також на розмову до міліції запрошували ще одного позаштатника Gazeta.ua - Віктора Гомоля - у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження білборда президента в Костополі Рівненської області.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду