«Зеонбуд» інвестував $134 млн в побудову мережі (ФОТО)

31 Січня 2012
14057
31 Січня 2012
21:19

«Зеонбуд» інвестував $134 млн в побудову мережі (ФОТО)

14057
У мережі мовить 22 загальнонаціональних телеканали з 28 та 41 регіональний з 82
«Зеонбуд» інвестував $134 млн в побудову мережі (ФОТО)

Компанія «Зеонбуд», що є провайдером загальнонаціональних цифрових мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5, заявляє, що вже повністю змонтувала всі 166 передавальних станцій, включила всі 664 передавачі, і цифрова телемережа повністю введена в експлуатацію. Про це на прес-конференції 31 січня оголосив генеральний директор компанії Віктор Галич (на фото).

 

За його словами, на побудову мережі пішло 11 місяців. Обсяг інвестицій становить $134 млн. Компанія планує повернути вкладені кошти за 5-6 років, рівень рентабельності проекту становить 19%.

 

Пан Галич повідомив, що 148 передавальних станцій із 166 змонтовано на спорудах Концерну РРТ. Решта - це вежі компаній «Київстар», «Астеліт», «Укртелеком», «Укрзалізниця» та приватних операторів зв'язку.

 

Технічне обслуговування мережі здійснює Концерн РРТ і чотири технічні центри «Зеонбуду» (Захід, Центр, Схід, Південь).

 

Генеральний директор Концерну РРТ Вадим Самсоненко наголосив, що його підприємство, встановлюючи обладнання «Зеонбуду», провело значний обсяг робіт з модернізації своєї мережі. Наприклад, з 90 до 125 метрів наростили щоглу в селі Підгайці під Луцьком. «Невдовзі ми здамо в експлуатацію ще три об'єкти, на яких зможе розміститися цифрове обладнання: вежі в Бердичеві (140 метрів), Малині (77 метрів), Ніжині (140 метрів)», - повідомив він.

 

Утім, як уточнив «Детектор медіа» Віктор Галич, «Зеонбуд» у цих містах вже розмістив обладнання на вежах інших власників (у Бердичеві на вежі приватного оператора, у Ніжині - на опорі залізниці, у Малині - на вежі «Київстару») і переноситиме обладнання на споруди Концерну тільки, якщо вони матимуть перевагу по висоті.

 

У мережі «Зеонбуду» станом на 31 січня мовить 22 загальнонаціональні канали з 28 (поки не розпочали мовлення нові канали медіагрупи «Україна» «НЛО-ТБ» і «Кіноточка», Goldberry, «Банк-ТВ», «Вінтаж-ТВ» і «Ескулап-ТВ»). З 82 місцевих і регіональних компаній, які отримали ліцензії на місця в МХ-5, мовлення розпочали 41. «Річ у тім, що подача сигналу до станції мультиплексування - це обов'язок самих телекомпаній, і вони ще визначаються і самі домовляються, яким чином це зробити», - пояснив пан Галич «Детектор медіа».

 

Компанія «Зеонбуд» також заявляє, що розрахункове покриття її мережі, складене «Українським державним центром радіочастот» (УДЦР), становить 95% населення України. Тимчасом як за розрахунками «Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення» (УНДІРТ), мережа «Зеонбуду» забезпечить покриття лише 55-60% площі України, де проживає 65-70% населення.

 

Віктор Галич

 

 

Головна станція компанії «Зеонбуд» у Києві на вулиці Дорогожицькій, 10. Оператори стежать за роботою мережі

 

Екрани контролю вхідних сигналів, системи управління станцією та контролю вихідного сигналу

 

Екрани контролю 

 

 Станція мультиплексування (виробництво - Harris, США) в Києві, що формує чотири транспортні потоки

 

Передавачі (виробництво - Rohde & Schwarz, Німеччина) в Києві розташовані на вежі на висоті 200 метрів

 

 

 Мости додавання потужностей у Києві на вежі на висоті 200 метрів

 

 

 Аналогічне обладнання встановлене на інших передавальних станціях. На фото - передавачі, мости й антенно-фідерне обладнання, що розташовані на вежі в Донецьку на висоті 350 метрів

 

 Вежа в Красноперекопську

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя і надані компанією «Зеонбуд»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14057
Читайте також
06.01.2012 11:59
Ольга Большакова, для «Детектор медіа»
31 417
29.12.2011 16:20
Виктор Галич, для «Детектор медіа»
32 217
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nod
4430 дн. тому
Зря строили. При такой схеме продажи ресиверов массового цифрового телевидения у нас никогда не будет. Раздадут бабушкам китайские коробки, они их положат на полку т.к. не поймут что с ними делать, на том все и закончится. Эфирное телевидение как средство массовой информации умирает в нашей стране. Жаль, но факт.
FDR
4470 дн. тому
Залишилось дочекатись поставок ресиверів DVB-T2 у вільний продаж.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду