detector.media
31.01.2012 21:19
«Зеонбуд» інвестував $134 млн в побудову мережі (ФОТО)
«Зеонбуд» інвестував $134 млн в побудову мережі (ФОТО)
У мережі мовить 22 загальнонаціональних телеканали з 28 та 41 регіональний з 82

Компанія «Зеонбуд», що є провайдером загальнонаціональних цифрових мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5, заявляє, що вже повністю змонтувала всі 166 передавальних станцій, включила всі 664 передавачі, і цифрова телемережа повністю введена в експлуатацію. Про це на прес-конференції 31 січня оголосив генеральний директор компанії Віктор Галич (на фото).

 

За його словами, на побудову мережі пішло 11 місяців. Обсяг інвестицій становить $134 млн. Компанія планує повернути вкладені кошти за 5-6 років, рівень рентабельності проекту становить 19%.

 

Пан Галич повідомив, що 148 передавальних станцій із 166 змонтовано на спорудах Концерну РРТ. Решта - це вежі компаній «Київстар», «Астеліт», «Укртелеком», «Укрзалізниця» та приватних операторів зв'язку.

 

Технічне обслуговування мережі здійснює Концерн РРТ і чотири технічні центри «Зеонбуду» (Захід, Центр, Схід, Південь).

 

Генеральний директор Концерну РРТ Вадим Самсоненко наголосив, що його підприємство, встановлюючи обладнання «Зеонбуду», провело значний обсяг робіт з модернізації своєї мережі. Наприклад, з 90 до 125 метрів наростили щоглу в селі Підгайці під Луцьком. «Невдовзі ми здамо в експлуатацію ще три об'єкти, на яких зможе розміститися цифрове обладнання: вежі в Бердичеві (140 метрів), Малині (77 метрів), Ніжині (140 метрів)», - повідомив він.

 

Утім, як уточнив «Детектор медіа» Віктор Галич, «Зеонбуд» у цих містах вже розмістив обладнання на вежах інших власників (у Бердичеві на вежі приватного оператора, у Ніжині - на опорі залізниці, у Малині - на вежі «Київстару») і переноситиме обладнання на споруди Концерну тільки, якщо вони матимуть перевагу по висоті.

 

У мережі «Зеонбуду» станом на 31 січня мовить 22 загальнонаціональні канали з 28 (поки не розпочали мовлення нові канали медіагрупи «Україна» «НЛО-ТБ» і «Кіноточка», Goldberry, «Банк-ТВ», «Вінтаж-ТВ» і «Ескулап-ТВ»). З 82 місцевих і регіональних компаній, які отримали ліцензії на місця в МХ-5, мовлення розпочали 41. «Річ у тім, що подача сигналу до станції мультиплексування - це обов'язок самих телекомпаній, і вони ще визначаються і самі домовляються, яким чином це зробити», - пояснив пан Галич «Детектор медіа».

 

Компанія «Зеонбуд» також заявляє, що розрахункове покриття її мережі, складене «Українським державним центром радіочастот» (УДЦР), становить 95% населення України. Тимчасом як за розрахунками «Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення» (УНДІРТ), мережа «Зеонбуду» забезпечить покриття лише 55-60% площі України, де проживає 65-70% населення.

 

Віктор Галич

 

 

Головна станція компанії «Зеонбуд» у Києві на вулиці Дорогожицькій, 10. Оператори стежать за роботою мережі

 

Екрани контролю вхідних сигналів, системи управління станцією та контролю вихідного сигналу

 

Екрани контролю 

 

 Станція мультиплексування (виробництво - Harris, США) в Києві, що формує чотири транспортні потоки

 

Передавачі (виробництво - Rohde & Schwarz, Німеччина) в Києві розташовані на вежі на висоті 200 метрів

 

 

 Мости додавання потужностей у Києві на вежі на висоті 200 метрів

 

 

 Аналогічне обладнання встановлене на інших передавальних станціях. На фото - передавачі, мости й антенно-фідерне обладнання, що розташовані на вежі в Донецьку на висоті 350 метрів

 

 Вежа в Красноперекопську

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя і надані компанією «Зеонбуд»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY