Нацрада: «Зеонбуд» виконав фінансові та інвестиційні зобов’язання, ретранслює 21 канал (ДОПОВНЕНО)

25 Січня 2012
9090
25 Січня 2012
12:47

Нацрада: «Зеонбуд» виконав фінансові та інвестиційні зобов’язання, ретранслює 21 канал (ДОПОВНЕНО)

9090
Результати планової перевірки «Зеонбуду»
Нацрада: «Зеонбуд» виконав фінансові та інвестиційні зобов’язання, ретранслює 21 канал (ДОПОВНЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 січня підбила підсумки перевірки провайдера загальнонаціональних мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5 «Зеонбуд». Регулятор не виявив порушень і констатував виконання компанією ліцензійних зобов'язань.

 

Перевірка «Зеонбуду» була плановою, пов'язаною з першим роком діяльності. Вона проходила в грудні за участі не лише фахівців Нацради, а й представників УДЦР і Концерну РРТ.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, встановлено, що «Зеонбуд» виконав у повному обсязі фінансові та інвестиційні зобов'язання.

 

Було проведено натурні випробування мережі. За даними Нацради, технічні параметри мережі відповідають стандартам, програми розповсюджуються у відкритий спосіб. Мережі здійснюють цілодобове мовлення.

 

Також регулятор встановив, що відповідно до укладених з правовласниками угод здійснюється ретрансляція 21 загальнонаціональної програми.

 

За словами пані Головатенко, у МХ-1 ретранслюються телеканали:

«Інтер»,

«Україна»,

«1+1»,

НТН,

К1,

НТКУ

ICTV,

«Ентер-фільм».

 

У МХ-2:

«MTV-Україна»,

ТОНІС,

СТБ,

ТЕТ,

К2,

М1,

Новий канал,

5 канал.

 

У МХ-3:

«Мега»,

«Ентер мюзік»,

«Погода ТБ»,

Star TV,

Real Estate TV.

 

Результати перевірки Нацрада взяла до відома.

 

Нацрада не вважає порушенням те, що замість 28 загальнонаціональних каналів «Зеонбуд» ретранслює 21. «Переможці конкурсу - нові компанії, які не ведуть мовлення, мають відповідно до законодавства рік на те, щоб вийти в ефір. Тому це не є порушення провайдера», - пояснив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Також не є для Нацради порушенням трансляція сигналу у відкритий спосіб, хоча регулятор рекомендував провайдеру закодувати сигнал. «План розвитку національного телерадіоінформаційного простору та умови для провайдера передбачали відкритий сигнал. Потім ми рекомендували компанії зробити сигнал кодованим. Зараз "Зеонбуд", наскільки ми маємо інформацію, тільки уклав угоду з компанією Irdeto про кодування. Але ж повинен пройти певний час, за який це буде зроблено. Тож це не порушення зобов'язань», - зазначив Володимир Манжосов.

 

Примітно, що перевірка зафіксувала: телеканал ТОНІС ретранслюється в мультиплексі МХ-2 на місці ТРК «Україна» (логотип «Кіноточка»), хоча має ліцензію на місце в МХ-5. Крім ТОНІСа в МХ-5 мають мовити ще нові загальнонаціональні канали «Банк-ТВ», «Вінтаж-ТВ» та «Ескулап-ТВ», а також - на чотирьох місцях у мультиплексі - регіональні мовники. «Якщо запускати п'ятий мультиплекс, то він поки що буде просто гріти повітря, - прокоментував зміну частоти ТОНІСа та, відповідно, відсутність мовлення в МХ-5 член Нацради Микола Фартушний. - Навіщо це робити? Треба дочекатися, поки всі компанії розпочнуть мовлення».

 

Нагадаємо, що мовники, у тому числі й місцеві, з жовтня отримують рахунки компанії «Зеонбуд» за розповсюдження свого сигналу в мультиплексах.

 

За результатами перевірки Національна рада планує проведення спільної із «Зеонбудом», Держкомтелерадіо, УДЦР і Концерном РРТ прес-конференції. Вона має відбутися 31 січня о 14:00 на території Концерну РРТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду