Дейнека отримав догану від «1+1» і більше не готуватиме сюжетів (ДОПОВНЕНО)

27 Грудня 2011
23571
27 Грудня 2011
13:04

Дейнека отримав догану від «1+1» і більше не готуватиме сюжетів (ДОПОВНЕНО)

23571
Але залишиться ведучим «Грошей»
Дейнека отримав догану від «1+1» і більше не готуватиме сюжетів (ДОПОВНЕНО)

Телеканал «1+1» завершив службове розслідування щодо діяльності ведучого Олега Дейнеки і вирішив винести йому догану. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За інформацією каналу, в результаті розслідування з'ясувалося, що ведучий «самовільно (без замовлення та узгодження із безпосереднім керівником) проводив зйомки; намагався нав'язати до виходу в ефір сюжет, який не був запланований редакцією, шляхом публічного тиску через засоби масової інформації; порушив положення корпоративного договору про конфіденційність». Через ці порушення трудової дисципліни Олегові Дейнеці винесено догану.

 

Як повідомили на каналі, Олег Дейнека продовжить працювати ведучим програми «Гроші», але сюжетів більше не готуватиме.

 

«Нагадаємо, від старту програми журналістських розслідувань "Гроші" на каналі "1+1" він працював її ведучим. Згідно з трудовим договором, телевізійні ведучі не готують сюжетів та не приймають рішення щодо того, які матеріали виходять у ефір», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Також «1+1» спростовує заяву члена парламентського Комітету з питань свободи слова Юрія Стеця: «Оприлюднена нами у прес-релізі інформація щодо звернень до Комітету з вимогою надати юридичну оцінку діям Олега Дейнеки при підготовці ним серії матеріалів про губернатора Ядуху, відповідає дійсності. Відповідний лист у нашу редакцію передав тодішній голова Комітету Андрій Шевченко. Сподіваємося, наступного разу високоповажний народний депутат буде більш ґрунтовно розбиратися у ситуації перш ніж робити публічні заяви».

 

Підбиваючи підсумки розслідування, редакційна група програми «Гроші» вважає, що Олег Дейнека повів себе непрофесійно та некоректно щодо колективу: «Протягом року ми активно працюємо над багатьма розслідуваннями, які стали резонансними, викликали реакцію відповідальних органів, насправді вирішували нагальні проблеми українців. Програма "Гроші" отримала "Телетріумф" як найкраща програма журналістських розслідувань. Дії Олега Дейнеки ставлять під сумнів роботу усієї команди та підривають довіру до програми "Гроші". Таке ставлення ведучого до людей, із якими він працює, не може не дивувати».

 

Нагадаємо, редакторська група програми «Гроші» тимчасово відсторонила ведучого Олега Дейнеку від ведення програми через сюжети про голову Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядуху, якого підозрюють у корупційних діях. Програма «Гроші» підготувала та показала два сюжети із цієї теми. Олег Дейнека з власної ініціативи підготував третій сюжет, який редакція не поставила у ефір, оскільки цю тему, на думку редакції, вже було розкрито. Дії Олега Дейнеки викликали в редакції сумніви в його незаангажованості.

 

Водночас Незалежна медіа-профспілка України заявила, що рішення «1+1» про відсторонення Олега Дейнеки від ведення програми «Гроші» суперечить закону і викликає підозри в цензурі.

 

Олег Дейнека у коментарі «Медіаняні» назвав невихід свого сюжету «фактом цензури», а ініціатором його відсторонення від роботи, на його думку, є шеф-редактор програми Максим Сухенко. Також він заявив, що не має наміру йти з «1+1».

 

У коментарі «Детектор медіа» продюсер департаменту журналістських розслідувань «1+1» Максим Шиленко сказав, що ознак заангажованості в діях Олега Дейнеки не знайшли. Також він додав, що сюжет про голову Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядуху, через який був відсторонений Олег Дейнека, в ефір не вийде через те, що не був запланований. «Сподіваюся, що конфлікт вичерпаний», - сказав він.

 

Тим часом президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці провести перевірку інформації, наданої представниками ЗМІ під час прес-конференції, щодо діяльності голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи та голови Великоновосілківської райради Донецької області Валерія Шири та вжити відповідні заходи. Про виконану роботу генпрокурор має доповісти до 20 січня 2012 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23571
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4494 дн. тому
..."А молодого журналиста из ПУЛА выгнали домой!"
{CENSORED} плюсов поспешили. Янукович прислушался к Дейнеке
4495 дн. тому
Генеральному прокуророві Віктору ПШОНЦІ запропоновано забезпечити повну і неупереджену перевірку інформації, наданої представниками засобів масової інформації під час прес-конференції, щодо діяльності голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василя ЯДУХИ, голови Великоновосілківської районної ради Донецької області Валерія ШИРИ та вжити за результатами перевірки вичерпних заходів реагування відповідно до законодавства. Про виконання даного доручення пропонується доповісти до 20 січня 2012 року.
Паша Османов
4495 дн. тому
А чего молчит "Стоп Цензуре"??
Г.Б.
4495 дн. тому
Телетриумф на все 90 процентов заслуга Дейнеки. Попробуйте убрать его из картинки. Рейтинг сразу провалится. Сраные вы коллеги! Вместо поддержки товарища наделали в свои меди штанишки. Перед главным ПРдуном готовы приплясывать. Это и есть хваленная журналистика плюсов от Ткаченка - внебрачного выкидиша рожденного боягузом Роднянского, прежде всего, умеющего считать копеечки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду