Олега Дейнеку відсторонили від програми «Гроші» (ОНОВЛЕНО)

23 Грудня 2011
36159
23 Грудня 2011
15:24

Олега Дейнеку відсторонили від програми «Гроші» (ОНОВЛЕНО)

36159
Хочуть дочекатися завершення розслідування Генпрокуратури щодо Ядухи і перевірити, чи справді Дейнека незаангажований
Олега Дейнеку відсторонили від програми «Гроші» (ОНОВЛЕНО)

Ведучий Олег Дейнека тимчасово відсторонений від ведення програми «Гроші». Про це пише сайт «Медіаняня».

 

За інформацією видання, сюжет Олега Дейнеки про голову Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядуху канал не пускав в ефір. Олег Дейнека це підтвердив.

 

Сьогодні, 23 грудня, надійшла відповідь від редакторської групи програми «Гроші». У ній сказано, що ведучого відсторонили на час службового розслідування.

 

«Програма «Гроші» приділила багато уваги діяльності Хмельницького обласного голови. Два сюжети і кілька інформаційних начиток, в результаті чого Василь Ядуха став абсолютним рекордсменом за кількістю згадувань у нашій програмі протягом року. Вважаємо, що до оприлюднення результатів офіційного розслідування, яке проводиться Генпрокуратурою за наказом Президента, цього достатньо. Крім того, у парламентському комітеті зі свободи слова лежить кілька запитів з приводу серії сюжетів з Хмельницька та особисто губернатора Ядухи, які виходили в програмі «Гроші», щодо дотримання журналістських стандартів», - йдеться у листі редакційної групи. 

 

Редакція спільно з юридичним відділом вирішила відкласти розробку теми до з`ясування обставин та завершення розслідування: «Відтак, редакторська група програми «Гроші» не замовляла і не планувала до новорічного ефіру ще один сюжет про Губернатора Василя Ядухи. Тому нас дуже дивує поведінка ведучого програми Олега Дейнеки, який через засоби масової інформації намагається протиснути в ефір ще один сюжет про діяльність Хмельницького губернатора. Ми переконані, що позерство та боротьба за свободу слова - абсолютно різні явища».

 

Дії Олега Дейнеки, на думку редакції, викликають сумніви в його незаангажованості, тому було вирішено до завершення службового розслідування тимчасово відсторонити його від ведення програми «Гроші».

 

«Хочемо запевнити - «Гроші» продовжують пильно стежити за діяльністю Хмельницького губернатора, як і за рештою чиновників, яких підозрюємо в корупції», - наголошує редакція програми.

 

Олегу Дейнеці нічого не відомо про його відсторонення від ефіру. Про це він повідомив «Детектор медіа» особисто. За його інформацією, ще один сюжет про Хмельницький готується до виходу, і наступний випуск програми вийде у звичний час і день.   

 

«Розслідування Генпрокуратури завершено. На даний момент здійснюється тиск на керівництво каналу, щоб цей сюжет не давати. Позиція така, що нібито немає реакції прокуратури. Рішення прокуратури є, Бойченко (керівник прес-служби Генпрокуратури - ТК) мені його особисто вручив, я розписався про те, що я отримав цей документ, як цього вимагав Пшонка, щоб показати Віктору Федоровичу, що прокуратура все нам надала. В цьому документі написано, що донька губернатора міста Хмельницький, син заступника губернатора і дитина чиновника державного рибного господарства, які були співзасновниками фірм, які підім'яли під себе всю Хмельниччину, вийшли звідти після того, як ми про це повідомили. На сьогодні це найрезультативніше розслідування, яке велось протягом року. У цьому розслідуванні брали участь і Генпрокуратура, і президент України доклав зусиль. Тому сюжет однозначно вийде, він не може не вийти в ефір», - прокоментував Дейнека.  

 

«Немає жодної офіційної заяви керівників каналу, і не може бути, бо президента вони не можуть не дати. Президент відповідає на це питання в підсумковій прес-конференції, і в цій ситуації канал не дасть ні позицію президента, ні позицію генпрокуратури, ні наше розслідування про те, що тисячі людей можуть бути отруєні водою зі склом, тому що там водогін роблять зі склопластика, який використовують тільки в каналізації, його не використовують для водогону, бо лопається, і з нього скло висипається всередину? Це ж загроза національній безпеці. Наступна програма вийде 27 грудня о 22.30, і нічого не мінялось», - сказав ведучий.

 

Головний редактор департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Максим Сухенко підтвердив ТК факт відсторонення Дейнеки.

 

Піар-директор каналу Анастасія Жук також підтвердила інформацію і сказала, що коментар редакторської групи є офіційною позицією каналу. Хто вестиме «Гроші» у період відсторонення Дейнеки - поки не вирішено. Але, за словами пані Жук, про те, що програму можуть зняти з ефіру, мова не йде: «Ми дуже цінуємо цей проект, тому будемо шукати вихід».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36159
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вася
4507 дн. тому
да {CENSORED} все журналисты
EURONEWS
4509 дн. тому
Вы люди ищете черного кота в темной канализации - его там нет ! А есть следующее - Насяльника, ты нас не любись, потому сто ти расиста ? Нет, потому что вы дебилы...
Знайка
4510 дн. тому
АЛЕКСЕЙ СЕМЁНОВ ОТ ГУБЕРНАТОРА ЯДУХИ ЯГУАР УЖЕ ПОЛУЧИЛ за аналогичный Пи-Ар на Першому (http://dusia.telekritika.ua/Krasota_i_dobro/16740). И быстренько сменил работу. Где прокуратура? Где "мама Герман?" Где критика "Телекритики"? Где коллеги журналисты? Теперь и Дейнека погорел на этом... Всё было бы хорошо, если бы Олег не хамил коллегам по-жизни и не вёл себя с ними заносчиво, совсем как россиянин Алексей Семёнов, которому удалось ввести в долги несколько украинских телеканалов, где он работал. А на "Новом", и "УТ-1" даже украсть по роскошному автомобилю Бене и себе. Браво, пацаны!
совесть
4510 дн. тому
Коллеги, забыли кому принадлежат плюсики,,,.ЭТО ЖЕ наш милый папик решает кому жить, и с кем дружить...Чем этот хитросделланный евреец отличаеться от Отца Роднянского, подумайте...И что собой стал представлять канал...он просто СКАНАЛ!!!!!
fcw
4510 дн. тому
Таке враження, що ведучий "Грошей" був маріонеткою редакторської групи і сам нічого не вирішував. Тоб-то це група вирішила відсторонити свого ведучого! Була дійсно гостра, динамічна програма розслідувань...А якби вийшов ще один сюжет про Ядуху, то це не допомогло би прокуратурі розширити сферу розслідування? Чути про листи до комітету Верховної Ради - це просто шик! А якщо я напишу листа до того комітету з проханням, зняти з ефіру Мазур, то що? Адже вона заплямувала себе зйомками у рекламі банку "Надра", коли той почав тонути. Пенсіонери і досі не можуть витягнути свої нещасні депозити з банку "Надра". Аргумент? А "Грошам", ймовірно кінець...
Наежа
4510 дн. тому
ВСЕ ПОНЯТНО,ПОЧЕМУДЕЙНЕКУ ОТСТРАНИЛИ. ОН НА ПРЕС. КОНФЕРЕНЦИИ ЗАДАВАЛ ВОПРОС ЯНУКОВИЧУ. ПО ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ЭТОГО ЯДУХИ. НО ТАК КАК ПОКРОВИТЕЛЬ СЕМЬИ ЯДУХ ПРЕЗИДЕНТ-ТО РЕШИЛИ,ЧТО ДЕЙНЕКА МНОГО ГОВОРИТ И МНОГО ЗНАЕТ.ВОТ ТАКАЯ СВОБОДА СЛОВА У НАС. ЗАВИДУЙТЕ И НЕ ЗАВИДУЙТЕ НАМ, СЛОВАМИ ПРЕЗИДЕНТА.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду