Соціальний проект Шустера на Першому національному стартує 24 січня

22 Грудня 2011
14062
22 Грудня 2011
13:28

Соціальний проект Шустера на Першому національному стартує 24 січня

14062
Поєднання інформаційно-аналітичного жанру з ток-шоу
Соціальний проект Шустера на Першому національному стартує 24 січня

Новий соціальний проект «Савік Шустер студії» стартує на Першому національному 24 січня. Про це 21 грудня на презентації телевізійної соціальної мережі Say.tv повідомив Савік Шустер.

 

У коментарі «Детектор медіа» Савік Шустер розповів, що програма виходитиме щовівторка, її назву він оголосить трохи згодом - після того, як отримає авторську згоду відомої людини, якій належить одне слово. Ведучим буде сам Савік Шустер.

 

За його словами, це буде не зовсім ток-шоу. «Це з одного боку дуже репортерський формат, тому що в нас буде команда репортерів, які будуть реально розбиратися в ситуації, по-справжньому проникатимуть у неї. Будуть сюжети, але не новинні, а проникливі, щось на кшталт невеликих документальних фільмів», - розповідає Савік Шустер.

 

Програма складатиметься з двох частин. Перша, інформаційно-аналітична, триватиме годину, з 20:00 до 21:00. «У цій частині буде екран, де журналісти з різних міст України розповідатимуть про те, що важливого соціального відбулося в місті, області, селі за тиждень. Ми відбиратимемо найзнаковіші події та даватимемо картину життя країни. Тому що це проект про життя», - зазначає ведучий.

 

Друга частина починатиметься після випуску «Підсумків дня» та триватиме півтори години. У цьому блоці буде показана заглиблена історія на одну тему, проникливі репортажі з обговоренням у студії. Автори цих репортажів і їхні герої будуть активними учасниками розмовної частини. Окрім цього, глядачі в студії, якими будуть місцеві депутати від сільського до обласного рівня, матимуть можливість інтерактиву.

 

«Але це не буде обговорення, як у п'ятницю, з політичним світом, з пристрастями. Ми намагаємося зробити так, щоб бути більш конкретними. Щоб ми обговорили певну проблему, наприклад, проблему інтернатів, і дійшли аж до того, щоб прийняти законодавчу ініціативу», - каже Савік Шустер.

 

 


 

 

За його словами, у репортерському форматі є щось від фільму «Янголи Чарлі»: репортери - це агенти-янголи, які мають вирішити певну проблему.

 

Над проектом працюють четверо репортерів, їхні імена Савік Шустер поки не називає. «Сподіваюся, що до кінця літа ми дійдемо до восьми, а ідеальним було б мати 12 хороших репортерів, які матимуть час готуватися до програми. Адже якщо вони знімають сюжет про інтернат, то там треба й пожити», - зауважує він.

 

Як писала «Детектор медіа», «Савік Шустер студія» оголосила конкурс на посаду репортера для роботи над соціальним проектом. «Нам потрібні люди, які проникаються проблемою, які відчувають і пропускають крізь себе. А знайти здібну людину не так просто. При нашому відборі людей були непогані професіонали, які самі зізнавалися, що їх не дуже хвилює така тематика. Довелося від них відмовитися», - додає Савік Шустер.

 

Нагадаємо, соціальне ток-шоу «Савік Шустер студії» для Першого національного готувалося ще на осінь, планувалося, що програма під назвою «Шустер live - Суспільство» виходитиме щочетверга.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду